Sanne Gebben, secretaris Arie Burggraaf van Voedselbank Dronten en burgemeester Jean Paul Gebben.
Sanne Gebben, secretaris Arie Burggraaf van Voedselbank Dronten en burgemeester Jean Paul Gebben. eigen foto

Vijftig vrijwilligers plukken ruim 82.000 appels voor de voedselbanken

Algemeen

DRONTEN - Een stuk of vijftig vrijwilligers hebben op drie zaterdagen in oktober voor Nederlandse voedselbanken appels geplukt bij twee fruitteeltbedrijven in Dronten: Appels en Meer (Vermeulen) en Fruitbedrijf Minnaard. Samen plukten zij 15 ton appels, ofwel ruim 82.000 stuks. 

Bestuursleden van Voedselbank Dronten vroegen dit voorjaar aan fruittelers om fruit te doneren. Dat leverde een mooie hoeveelheid producten op, plus de toezegging van vier bedrijven dat daar de eindpluk gedaan mocht worden.

„Bij veel bedrijven blijft na de oogst nog fruit aan de bomen hangen, dat niet meer rendabel geplukt kan worden”, aldus de voedselbank, „Met vrijwilligers kunnen die appels nog wel binnengehaald worden.”

Gedeputeerden 

Op drie zaterdagen gingen de vrijwilligers aan de slag. Vanwege de tijd en de beschikbaarheid van mensen was dat bij twee van de vier bedrijven. De meeste vrijwilligers kwamen via Randstad, de Lions, de Lelystadse Uitdaging en de voedselbanken. In het gezelschap bevonden zich ook de gedeputeerden Jop Fackeldey en Jan Nico Appelman en burgemeester Jean Paul Gebben. 

Een deel van de appels blijft in Dronten; die worden bij Vermaire-Zeeuws Knoopje opgeslagen. Een deel gaat naar het regionale distributiecentrum van de voedselbanken in Meppel. En een groot deel gaat mee terug met de vrijwilligers van meer dan dertig voedselbanken in Nederland: van Elburg tot Oldenzaal en van Harderwijk tot Bladel.

Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 1 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 2 uur geleden
Afbeelding
Isala doet onderzoek naar Porfyrie: 'Soms lopen mensen jarenlang rond met ernstige klachten' 13 uur geleden