Het bedienhuisje bij de Ketelsluis.
Het bedienhuisje bij de Ketelsluis. Google Streetview

Behoud bedienhuisje bij Ketelsluis is voor provincie veel te duur

Algemeen

KETELHAVEN - De raad van de gemeente Dronten is te laat met haar verzoek om het bedienhuisje bij de Ketelsluis te behouden. Als de sloopplannen nu nog gewijzigd worden, leidt dat volgens de provincie tot grote vertraging van de renovatie van de sluis en tot enorme kosten.

Komende maandag begint de renovatie van de Ketelsluis. De aannemers zijn al begonnen met de eerste werkzaamheden. De sloop van de bovenverdieping van het ‘Ketelhuisje’ is onderdeel van dat plan. Gedeputeerde Jan de Reus ziet het niet zitten om die sloop nu nog ongedaan te maken. Het gemeentebestuur is dat met hem eens.

Monumentenlijst

De gemeenteraadsfracties van D66, GroenLinks en ChristenUnie deden begin deze maand een ultieme poging om te sloophamer te stoppen. Zij stelden voor om het huisje alsnog op de gemeentelijke monumentenlijst te plaatsen. Uiteindelijk trokken de drie fracties dat voorstel in. 

Wel besloot de raad dat B en W bij de provincie zouden aandringen op het behoud van het huisje. Wethouder Ton van Amerongen heeft dat inmiddels gedaan, zonder resultaat.

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 5 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 6 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 6 uur geleden