Slaapkamers aan Roodbeenweg zijn te klein en overleg met de buurt is onvoldoende

Algemeen

DRONTEN - B en W hebben het verzoek om 48 arbeidsmigranten te mogen huisvesten in de bestaande boerderij aan de Roodbeenweg 17A afgewezen om twee redenen. Ten eerste zijn de slaapkamers te klein. Ten tweede heeft initiatiefnemer Eric Daniëls onvoldoende overlegd met de omgeving.

De gemeente hanteert sinds kort de regel dat slaapkamers voor arbeidsmigranten minimaal 5,5 vierkante meter moeten zijn. Volgens die regel is er aan de Roodbeenweg 17A slechts ruimte voor 31 buitenlandse werknemers. Bovendien wilde Daniëls veel tweepersoonskamers en ook dat mag volgens de nieuwe regels niet.

Ontevreden

De omwonenden keerden zich de afgelopen maanden unaniem tegen het plan van Daniëls. Zij zien veel meer in de manier waarop maatschap Twisk twee boerderijen verderop 150 arbeidsmigranten wil huisvesten. Bovendien zijn ze ontevreden over de manier waarop Daniëls met hen overlegd heeft en over zijn verslaglegging van de gesprekken.

B en W constateren nu dat het inspraakproces inderdaad ‘kwalitatief te kort schiet’. Volgens het gemeentebestuur blijkt nergens dat is geprobeerd om ‘maatschappelijk draagvlak’ te krijgen.

„Daar komt bij dat onvoldoende moeite is gedaan om alle omwonenden te spreken te krijgen”, schrijft het college. Volgens de afwijzing schetst Daniëls ook een eenzijdig beeld van de gesprekken met de buren.

Roodbeenweg

Afbeelding
UWV: "Grote vraag naar automonteurs in "Flevoland 1 uur geleden
Tulpenloop
Agenda zaterdag: Tulpenloop, Aldi, badminton, voetbal, Spinvis, Maris Sonores 2 uur geleden
Afbeelding
GroenLinks, PvdA en ChristenUnie willen meldpunt vuurwerkoverlast in Dronten 2 uur geleden