De vijf ondernemers van Wood & Scent.
De vijf ondernemers van Wood & Scent. eigen foto

Studenten winnen prijs met innovatief geurblokje tegen koeienluchtjes

Algemeen

DRONTEN - In hun bedrijfsfilmpje tonen ze een boer die onder de koeien vandaan komt en na een dag hard werken in de auto stapt. „Maar onaangename geurtjes blijven je achtervolgen”, aldus de begeleidende tekst. Het studentenbedrijf Wood & Scent kwam met een innovatieve oplossing en won daar een prijs mee.

„Wij maken een geurblokje van gerecycled hout”, legt directeur Tycho van Bavel uit, „We frezen in het blokje een gleuf waar we een geurstokje in zetten. Deze kan je vastklikken in de ventilatie van de auto om zo een lekker luchtje in de auto te verspreiden.”

Trekker en koe

Tycho zette het bedrijf op samen met medestudenten Reindert Jan Brouwer, Thomas Bom, Esther Weijs en Lotte van Mispelaar. Samen met BKS-meubels uit Staphorst maken ze blokjes in de vorm van een trekker en een koe.

„We zijn bezig dit uit te bereiden naar een aar (graan), molen, tulp en voetbal. Zo willen we een ruime keus aanbieden en daarmee hopen we meer mensen te bereiken.” De verkoopprijs voor een geurblokje ligt op €7,50 per stuk.

Tweede jaar

Het studentbedrijf maakt onderdeel uit van het tweede jaar van de opleiding bedrijfskunde en agrifoodbusiness van Aeres Hogeschool Dronten. Het kwintet krijgt begeleiding van de ondernemers Fred Visch en Harry Speelman uit Dronten en van Lucia van der Weij namens de school.

Collega-studentbedrijven maakten dit jaar een koelboxhouder voor in de trekker, tassen van recyclende werkkleding, mokken met bedrukking, geurhangers met de geur van gemaaid gras, een vaas voor kruiden en een sporttas voor vrachtwagenchauffeurs. Uit al deze producten kozen de juryleden Wiggele Oosterhof en Leon Dorgelo het meest innovatieve, vernieuwende product, dat ook nog klaar is voor de markt. Die prijs ging naar Wood & Scent.

Bedrijfsfilmpje:


Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 16 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 17 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 17 uur geleden