Links van De Rede van Dronten verdwijnt Wilens & Partners en komt de snackbar.
Links van De Rede van Dronten verdwijnt Wilens & Partners en komt de snackbar. ©maartenheijenk.nl

De Rede van Dronten breidt uit, verplaatst snackbar en start pizzeria

Algemeen

DRONTEN - Bij de gemeente Dronten liggen momenteel de uitbreidingsplannen van De Rede van Dronten ter inzage. Volgens de tekeningen verhuist snackbar ’t Eiland naar de andere kant van het restaurant, het huidige pand van Wilkens & Partners. Op de locatie van de snackbar komt een pizzeria.

Eigenaar Carl Jansen van het horecabedrijf wil desgevraagd nog geen toelichting geven op de bouwvergunning, die bij de gemeente Dronten is aangevraagd. Uit de tekeningen blijkt dat er met name aan de achterkant, de kant van de Walvisstraat, wordt uitgebreid. De drie garageboxen en binnenplaats verdwijnen daar en het naastgelegen pand van twee verdiepingen wordt doorgetrokken.

Aan de voorkant, de kant van het Meerpaalplein, verdwijnt dus Wilkens & Partners financiële dienstverlening met onder andere de vestiging van Regiobank. Zij verhuizen op 24 januari naar het voormalige ING-kantoor aan de Kop van ’t Ruim. Dit pand wordt momenteel volledig verbouwd.


Aan de kant van de Walvisstraat verdwijnen de drie garageboxen in het midden van de foto en de binnenplaats daarachter. De bebouwing van twee verdiepingen (links op de foto) wordt doorgetrokken. (foto: ©maartenheijenk.nl)