Corona-teststraat van de GGD aan de Nijverheidsweg in Dronten.
Corona-teststraat van de GGD aan de Nijverheidsweg in Dronten. ©maartenheijenk.nl

Coronatest bij GGD Flevoland kan nergens meer zonder afspraak

Algemeen

DRONTEN - Mensen die zich door GGD Flevoland willen laten testen op corona, moesten in Dronten altijd al een afspraak maken. In Almere en Lelystad konden scholieren en studenten nog zonder afspraak terecht. Dat is daar inmiddels ook niet meer mogelijk.

Een woordvoerster van de GGD vertelt dat het voorkwam dat mensen zonder afspraak naar de testlocatie aan de Nijverheidsweg kwam: „Wanneer het mogelijk was, konden we iemand dan wel eens tussendoor laten, een oogje toeknijpen. Met de huidige drukte is dat echt niet meer mogelijk.”

Capaciteit

Over de maatregel in Almere en Lelystad meldt de GGD: „Met de huidige stijging van het aantal besmettingen en het grote aantal mensen dat een afspraak maakt om zich te laten testen, is er geen capaciteit meer voor scholieren om zich zonder afspraak te laten testen.”

Door die toenemende drukte moeten inwoners dus op álle locaties een afspraak maken: „Mensen die zonder afspraak naar een van de testlocaties komen kunnen niet meer geholpen worden. Op deze manier hopen we teleurstelling te voorkomen en mensen niet voor niets naar een locatie te laten komen.”

Ap de Boer
Werkgroep geluid windparken stopt: "Gemeente schoffeert en misbruikt ons" 13 uur geleden
Werkzaamheden aan de Ketelsluis.
Wat is er dinsdag te doen? Computerspelen bouwen, Kamper- en Ketelsluis 13 uur geleden
Minder mobiele plaatsgenoten vervoeren.
Dubbel en Dwars Dronten | AutoMaatje kan ook in Dronten een begrip worden Dubbel en Dwars Dronten 14 uur geleden