Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Alleen Leefbaar en VVD hebben twijfels bij meer dertig-kilometerzones

Algemeen

DRONTEN - De VVD in Dronten is het oneens met de stelling ‘Meer 30-kilomterzones’. Leefbaar Dronten vult ‘neutraal’ in. Alle overige partijen, die meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen, zijn het eens met de stelling.

DeDrontenaar.nl heeft een onafhankelijke stemwijzer met 26 stellingen. Daaronder de stelling:

Meer 30-kilometerzones

.

CDA - eens

Binnen woonwijken is 30 kilometer een veilige snelheid. Binnen de bebouwde kom kunnen doorgaande (voorrangs)wegen 50 km-wegen zijn.

ChristenUnie - eens

De ChristenUnie wil een verkeersvriendelijke gemeente zijn. Binnen de woonwijken is 30 km hard genoeg. Veiligheid voorop!

D66 - eens

Verlagen van de maximale snelheid in de bebouwde kom zorgt voor minder ongelukken. Wij zien dus graag meer 30 kilometer zones in Dronten.

GroenLinks - eens

In de wijken is het al 30 km per uur. Onze doorgaande wegen zijn prima geschikt voor 50 km per uur. Op sommige plaatsen biedt een snelheidsverlaging kansen voor verbetering van de fiets veiligheid.

PvdA - eens

Daar waar het de veiligheid vergroot (met name in woonwijken) is het wenselijk een 30 km zone in te voeren.

SP - eens

Binnen de wijken zou dit meer veilige situaties opleveren.

Leefbaar Dronten - neutraal

Geen schijnveiligheid creëren. Doorstroming is ook belangrijk.

VVD - oneens

Waar het voor de leefbaarheid en veiligheid nodig is, stellen we 30km-zones in. Onze wegen zijn over het algemeen overzichtelijk en breed. Doorstroming is belangrijk voor veiligheid en milieu. Dus doorrijden waar het kan, langzaam waar het moet.

Stemwijzer

.

Abonneer je op DeDrontenaar.nl

Je leest dit artikel gratis. Om een journalistiek product te kunnen leveren, hebben wij echter inkomsten nodig. Voor minder dan 10 eurocent per dag kun je ál onze artikelen lezen. Klik hier voor een abonnement op DeDrontenaar.nl.

.

Gemeenteraadsverkiezingen