Educatief Centrum Biddinghuizen.
Educatief Centrum Biddinghuizen. Ā©maartenheijenk.nl

CDA, VVD en vooral D66 staan niet te juichen bij meerdere scholen onder Ć©Ć©n dak

Algemeen

DRONTEN - DeDrontenaar.nl heeft een onafhankelijke kieswijzer met 26 stellingen. EĆ©n van de stellingen gaat over de huisvesting van scholen:

Bij nieuwbouw gaat het openbaar, christelijk en katholiek onderwijs onder Ć©Ć©n dak

.

Leefbaar Dronten - helemaal eens

Zie uitstekende resultaten in Biddinghuizen.

ChristenUnie - eens

De ChristenUnie moedigt het gezamenlijk optrekken voor onderwijs onder een dak aan met behoud van eigen identiteit. De mening van de ouders telt hierbij zwaar: scholen zijn van de gemeenschap.

GroenLinks - eens

Bij onderwijshuisvesting moet worden gekeken naar de best passende oplossing voor de scholen. Huisvesting in Ć©Ć©n gebouw is geen doel op zich maar maatwerk per locatie. We willen geen mega-scholen.

PvdA - eens

Daar waar mogelijk kan dit enorm schelen in de stichtingskosten en ruimtevoordeel opleveren. Dus het verdient aanbeveling dit te stimuleren.

SP - eens

Wij zien liever geen leerfabrieken ontstaan, maar gaan voor kwalitatief onderwijs. Als dit kan door kleine scholen samen te laten gaan, moeten we dat doen.

CDA - neutraal

Verschillende basisscholen onder Ć©Ć©n dak heeft voordelen, bijvoorbeeld in beheer en onderhoud van het gebouw en multifunctioneel gebruik van ruimtes. Als CDA vinden we het belangrijk dat scholen hun eigen identiteit kunnen behouden.

VVD - neutraal

In Dronten zijn succesvoorbeelden van verschillende onderwijsstromen onder een dak. Dit kan prima met behoud van eigen identiteit. We willen het beste voor onze leerlingen en leerkrachten. Daar kan een groot gebouw bij horen.

D66 - oneens

D66 gelooft in een multifunctioneel en integraal gebouw, waar verschillende scholen en instanties zijn gehuisvest, die allemaal hun eigen identiteit en visie behouden. Samenwonen betekent nog niet samen onderwijs geven.

Kieswijzer

.

Abonneer je op DeDrontenaar.nl

Je leest dit artikel gratis. Om een journalistiek product te kunnen leveren, hebben wij echter inkomsten nodig. Voor minder dan 10 eurocent per dag kun je Ɣl onze artikelen lezen. Klik hier voor een abonnement op DeDrontenaar.nl.

.

Gemeenteraadsverkiezingen

De lezers van DeDrontenaar.nl vonden dit drie jaar geleden de belangrijkste kenmerken van Swifterbant.
Dorpsbelangen Swifterbant zoekt drie foto's: "Ja, dit is typisch Swifterbant" 18 uur geleden
De Industrieweg in Swifterbant.
Een Boompje Opzetten | Watercipressen of Chinese moerascipres in Swifterbant Een Boompje Opzetten 19 uur geleden
Vorige winnaars van Het Beste Idee van Dronten.
Wat is er donderdag te doen? Peuter- en kleutergym, Het Beste Idee van Dronten 19 uur geleden