Afbeelding
Licht-aus

Als het aan 6 van de 8 partijen ligt kunnen de openbare toiletten besteld worden

Algemeen

DRONTEN - De openbare toiletten voor de vijf winkelcentra in de gemeente Dronten kunnen alvast besteld worden. Behalve Leefbaar en VVD vindt iedereen dat die er moeten komen. DeDrontenaar.nl legde de politiek hierover een stelling voor in onze onafhankelijke stemwijzer:

De gemeente zorgt voor openbare toiletten in alle winkelcentra

.

ChristenUnie - Helemaal eens

Dronten stelt een toiletnorm op, zodat er voldoende beschikbare toiletten aanwezig zijn in drukke voetgangersgebieden en verblijfsgebieden.

SP - helemaal eens

Voor iedereen moet het mogelijk zijn om gebruik te kunnen maken van goede sanitaire voorzieningen.

CDA - eens

We hebben als CDA aandacht gevraagd voor openbare toiletten in de winkelcentra. Bezoekers moeten zich thuis voelen en daar hoort een nette openbaar toilet voorziening bij: een tijdelijke dixi op een parkeerplaats voldoet daar niet aan.

D66 - eens

Je vrij voelen, betekent ook naar het toilet kunnen gaan. Dat hoeft niet een apart openbaar toilet te zijn, maar mag het ook een toilet zijn bij een ondernemer. De aanwezigheid en toegankelijkheid van een toilet vinden wij belangrijk.

GroenLinks - eens

Toiletten horen bij een gastvrij centrum, iedereen heeft ze wel een keer nodig. We willen dat de gemeente inzichtelijk maakt waar de toiletten zich nu bevinden en overlegt met de ondernemers over het toegankelijk maken van hun toiletten.

PvdA - eens

Dat is een welkome aanvulling voor ons prachtige winkelcentrum.

Leefbaar Dronten - neutraal

Leefbaar Dronten heeft dit standpunt niet toegelicht. (redactie)

VVD - helemaal oneens

In de gemeente Dronten hebben we goede horeca. Bestel daar wat lekkers en maak dan gebruik van hun voorzieningen. Daarnaast zijn er in bijvoorbeeld het gemeentehuis, De Binding en Meerpaal openbare toiletvoorzieningen.

Stemwijzer

.

Abonneer je op DeDrontenaar.nl

Voor minder dan 10 eurocent per dag kun je ál onze artikelen lezen. Klik hier voor een abonnement op DeDrontenaar.nl.