Naast de Action.
Naast de Action. ©maartenheijenk.nl

Dronter winkeliers en ondernemers slaan de handen ineen voor Oekraïne-actie

Algemeen

DRONTEN - Winkeliers en ondernemers in Dronten hebben een actie opgezet voor Oekraïne. In een leegstaand winkelpand aan Het Ruim 55, naast de Action, komt een tijdelijke winkel. Klanten kunnen hier voor tien euro een tas met producten kopen. Ook Komen er grotere producten

Persbericht Winkeliersvereniging Suydersee:

We zien allemaal de beelden van de verschrikkelijke gebeurtenissen in de Oekraïne. Het laat niemand onberoerd, ook de ondernemers uit Dronten en omgeving niet. Zij slaan daarom de komende tijd de handen ineen om een groothandel uit Dronten, met nauwe relaties in de Oekraïne, te helpen met vluchtelingenopvang in de regio. Hiervoor is een mooie actie opgezet.

In een leegstaand winkelpand aan Het Ruim 55, naast de Action, komt een pop-up store. Klanten kunnen voor 10 euro een tas kopen en deze vullen met producten die staan uitgestald. Deze zijn belangeloos beschikbaar gesteld door de Dronter winkeliers en andere ondernemers uit Flevoland. Ook komen er grotere producten, die voor een vastgestelde waarde worden verkocht. De winkel zal draaien op vrijwilligers, de opbrengst gaat dan ook volledig naar de actie van Roos-KCB Holland BV toe.

Deze groothandel aan de Bedrijfsweg 14 in Dronten, is een leverancier van barbecue verbruiksartikelen en doet zaken met Oekraïense bedrijven. Één daarvan zet momenteel hun fabriek in als opvang voor gevluchte mensen. Er zijn veel zaken nodig als medicijnen, tenten, slaapzakken, voedsel, dekens en noodbedden. Er is gevraagd dit in Nederland in te zamelen of in te kopen. Vervoer van de spullen naar  Oekraïne is reeds geregeld; het bedrijf heeft een flink netwerk en beschikt daardoor over een aantal vrachtwagens.

Vul een tas

Het winkelend publiek zal de komende tijd financieel kunnen helpen door in de pop-up store de tas te vullen met bijvoorbeeld verse tulpen, tegoedbonnen, regionale lekkernijen en andere artikelen die door de winkeliers aangeleverd gaan worden. De winkel zal er elke dag anders uitzien, het loont dus om regelmatig binnen te lopen.

Vrijdag 11 maart wordt de winkel om 16.00 geopend  door burgemeester J.P. Gebben. Er wordt hard gewerkt om alles binnen korte tijd rond te krijgen en het pand gereed te maken. Maar zeker is dat de mensen in de Oekraïne rekenen op uw steun en hulp!

Openingstijden

  • maandag: 13 - 18 uur
  • dinsdag t/m donderdag: 10 - 18 uur
  • vrijdag 10 - 20 uur
  • zaterdag 10 - 17 uur

.

Acties voor Oekraïne