De overhandiging van de cheque.
De overhandiging van de cheque. eigen foto Ichthus College

Leerlingen Ichthus zamelen 6.000 euro in voor Oekraïne: „Niets doen geen optie”

Algemeen

DRONTEN – Het Ichthus College Dronten kijkt tevreden terug op de inzamelingsactie van de school voor vluchtelingen uit Oekraïne. Leerlingen en docenten overhandigden deze week 6.000 euro aan het initiatief van Roos-KCB Holland BV.

Leerlingen konden onder andere samen met hun klasgenoten lesuren ‘kopen’ voor het goede doel. Het resultaat is dat vandaag leerlingen of eerder vrij zijn of later beginnen of helemaal niet hoeven te komen. Ook de verkoop van zelfgemaakte tosti’s zorgde voor een mooie bijdrage voor het goed doel.

Machteloosheid

„Niets doen leek geen optie en besloten werd het gevoel van machteloosheid om te zetten in actie”, vertelt directeur Herman Kraak, „Als Ichthus College zijn we trots op onze leerlingen, dat zij omkijken naar een ander en voor mensen in nood zelf willen bijdragen.”

Leerlingcoördinator Mireille Schadee: „Onze leerlingen hebben veel acties ondernomen om geld in te zamelen. De directeur heeft het ingezamelde bedrag afgerond naar 6.000 euro. We zijn blij te kunnen bijdragen aan een lokaal initiatief voor de mensen die onze hulp zo hard nodig hebben.”

Acties voor Oekraïne

Het UWV-kantoor in Almere.
Aantal WW-uitkeringen daalt in maart, maar is nog wel hoger dan vorig jaar 4 uur geleden
De Aldi in winkelcentrum Suydersee.
Wat is er vrijdag te doen? Winkelactie voedselbank, prinses Belle, lezing filosoof 5 uur geleden
In De Meerpaal kan niet meer worden gestemd.
Verkiezingen: Niet meer stemmen in De Meerpaal, de Reaal-kantine en De Hoeksteen 5 uur geleden