De docenten van het Almere College.
De docenten van het Almere College. Foto: Eigen foto

Docenten Almere College ontvangen bibliotheekpas

Algemeen

DRONTEN - Docenten Nederlands van het Almere College Dronten (locatie Copernicus) hebben onlangs hun eigen bibliotheekpas ontvangen. Alle leerlingen waren al lid van FlevoMeer Bibliotheek en nu hebben ook de docenten toegang. 

Als lid van de bibliotheek krijg je gratis toegang tot de online bibliotheek. Bij de online bibliotheek krijgt iedereen toegang tot een wereld aan kennis en kan iedereen genieten van de mooiste e-books en luisterboeken. “Op school hebben we wel een mediatheek, maar het aanbod daar is wat beperkter en je kunt een boek maar aan één leerling of docent tegelijk uitlenen”, vertelt docent Mieke Gerretzen. “Met toegang tot de online bibliotheek krijgen wij als docenten en alle leerlingen toegang tot een groot aanbod van boeken van de leeslijst en kunnen wij onze leerlingen allemaal dezelfde boeken van de leeslijst tegelijk laten lezen.”

Voorlezen
De docenten Nederlands van het Almere College proberen hun leerlingen aan het lezen te krijgen en doen dat niet alleen via de online bibliotheek. Ook lezen ze in de lessen verschillende fragmenten voor uit boeken. “Ook lezen we regelmatig klassikaal uit een boek, waarbij iedere leerling een stukje voorleest”, vult docent Sanne van Gils aan. “Doordat iedere leerling een stukje leest, moeten ze wel opletten en weten wij als docenten ook zeker dat de leerlingen weer een stuk hebben gelezen.”