Afbeelding
Foto: Eigen foto

Festival Suydersee: volop activiteiten in centrum Dronten

Algemeen

DRONTEN - Winkelcentrum Suydersee in Dronten is volgende week zaterdag 9 juli decor voor het Festival Suydersee. Van 12.00 tot 17.00 uur kan jong en oud volop genieten van muziek en verschillende activiteiten.

De organisatie heeft samen met enkele partners, waaronder De Meerpaal, een ‘cultuur-shop-event’ neergezet. Op alle pleinen in het centrum is er wel iets te doen. Zo zijn er diverse straattheaters, schminkartiesten, ballonkunstenaars, muzikanten en koren te vinden. 

Op het Meerpaalplein is er van alles te beleven voor de kinderen. Er zijn verschillende springkussens en er is een stoepkrijtwedstrijd. ‘En daarna kunnen ze een gratis ijsje en limonade halen bij de foodtruck. Op het Meerpaalplein ligt stoepkrijt klaar voor elke deelnemer, die aan de slag mag met het thema ‘zomervakantie’. Door je stoepkrijtcreatie te fotograferen en te delen via Facebook of Instagram met #stoepkrijtwedstrijddronten, maken deelnemers kans op een gezinsticket voor een familievoorstelling in De Meerpaal’, schrijft de organisatie. 

Muziek

Ook is er een muziekprogramma met talent van Dronter bodem. Zo is het popkoor van Nadine Braam actief, net als Zeemanskoor ’n Lach en ’n Traan, duo Nicoline & Chris en duo Backdoor Stompers. “We hebben een pool van artiesten die ooit bij onze Popschool begonnen zijn als leerling of bij ons optreden. In dit geval zochten we naar akoestische bands, die ook nog eens mobiel zijn. En er loopt genoeg talent rond in de regio Dronten. Artiesten vinden het leuk om voor eigen publiek te spelen. Verder is het mooi om samen met SuyderSee dit te organiseren. Ons doel is hetzelfde: publiek trekken en vermaken!”, stelt Mark Dekkers, die als muziekdocent van De Meerpaal nauw betrokken is bij de organisatie. 

!