Afbeelding
Foto: Wouter Foppen

Iedere dag genieten zo’n 100 mantelzorgers van Zomer-3-Daagse

Algemeen

DRONTEN - Als organisator Liane Wolfert de vraag stelt of iedereen het naar zijn of haar zin heeft gehad en er een klaterend applaus opdoemt, volgt er een enthousiaste ‘yes!’. De Zomer-3-daagse kon afgelopen week op veel belangstelling van mantelzorgers rekenen, zo’n honderd per dag. “Het laat zien dat er behoefte aan is”, weet ook wethouder Peter Duvekot zaterdag tijdens de afsluiting in De Meerpaal. 

Er zijn twee dagen lang allerlei activiteiten georganiseerd rond Leisure World, maar de ‘grande finale’ vindt plaats in De Meerpaal. De Zomer-3-Daagse is speciaal voor mantelzorgers en introduces en die genieten in De Meerpaal van onder andere een high tea en een optreden van een goochelaar. Maar eerst spreekt Wolfert de aanwezigen toe, wederom zeker honderd.

Complimenten

“Dit alles is geboren vanuit de gedachte dat het worden van mantelzorger je overkomt. Je wil misschien wel eens op vakantie, maar dat kan gewoon niet. Op deze manier kunnen ze toch een aantal dagen plezier hebben, met elkaar. En het is mogelijk om andere mantelzorgers te ontmoeten. Het is het ervaren van gezelligheid en ontspanning”, vertelt Wolfert, die wat dat betreft complimenten krijgt van wethouder Duvekot. “Schitterend om lachende mensen te zien, jullie hebben veel kunnen doen.”

Terwijl de Hollandse hits uit van weleer uit de speakers galmen, wordt de eerste ronde van de high tea geserveerd. Een mooi einde van een wederom geslaagde Zomer-3-Daagse. “We gaan er alles aan doen om er ook volgend jaar weer te zijn.”

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding