Afbeelding
Foto: maartenheijenk.nl

Lowlands: andere route lijn 147, oproep gemeente

Algemeen

BIDDINGHUIZEN - Buslijn 147 rijdt donderdag de hele dag een andere route vanwege de start van Lowlands. Dat meldt OV Regio IJsselmond. Daarnaast adviseert de gemeente Dronten om het gebied rond het evenemententerrein te vermijden.

Buslijn 147 komt normaliter langs de haltes Alikruikweg, Bremerbergweg en Camping Flevostand, maar op donderdag komen deze te vervallen. Op die manier wordt geprobeerd om de eventuele file vanuit Harderwijk te omzeilen. Op de overige dagen van het festival zijn de haltes wel te gebruiken.

Advies gemeente

De gemeente Dronten adviseert op haar beurt om op donderdag, vrijdag en maandag het gebied rond het evenemententerrein te vermijden als je daar niet hoeft te zijn. De camping van het festival opent donderdag om 9.00 uur en dat zorgt er volgens de gemeente voor dat het omliggende wegennet rond- en voor dit tijdstip veel drukker is dan normaal. Voor de maandag verwacht de gemeente hinder tot een uur of 12.00. ‘Het gaat met name om de Harderbosweg, Spijkweg, Bremerbergweg en Oldebroekerweg’, zo valt te lezen op de site van de gemeente.