Afbeelding
Foto: Defqon.1

Advies gemeente: gebied rond Defqon vermijden

Biddinghuizen

BIDDINGHUIZEN - De gemeente Dronten adviseert mensen die aankomend weekend niet naar Defqon.1 gaan dat gebied te vermijden. Het gaat dan met name om de Harderbosweg (N306), Spijkweg, Bremerbergweg en Oldebroekerweg.

Er worden komend weekend 65.000 bezoekers op het evenemententerrein bij Walibi Holland verwacht, waarvan 50.000 kampeerders en 15.000 daggasten per dag. “Dit zorgt ervoor dat het omliggende wegennet rond- en voor dit tijdstip veel drukker is dan normaal”, duidt de gemeente het advies op haar eigen site. 

Verkeersmaatregelen

Gedurende het weekend kan het zijn dat weggebruikers te maken krijgen met verkeersmaatregelen. Zo is de Spijkweg tussen Bremerbergweg en de Enkweg op zaterdag en zondag van 21.00 tot 2.00 uur afgesloten. Alleen hulpdiensten, touringcars en taxi’s plus kiss & ride krijgen toegang vanaf de Elburgse zijde. Het fietspad blijft wel toegankelijk voor (brom)fietsers. 

Ook op maandag wordt sterk aangeraden om het gebied rond het evenemententerrein te vermijden. De camping van het festival sluit dan om 13.00 uur.