Burgemeester Jean Paul Gebben (rechts) na het plukken van de appels.
Burgemeester Jean Paul Gebben (rechts) na het plukken van de appels. Foto: De Groente & Fruitbrigade

Appels plukken voor de voedselbanken: hulp gezocht

Algemeen

DRONTEN - De Groente & Fruitbrigade IJsselmuiden gaat ook dit jaar in Dronten appels plukken voor de voedselbank. Afgelopen jaar leverde dat liefst 15.000 kilo aan appels op en daarom is besloten om het initiatief voort te zetten. 

In Dronten plukten vrijwilligers vorig jaar bij twee fruittelers op enkele zaterdagen appels. Het resulteerde in 15.000 kilo aan appels, die werden verspreid over de voedselbanken in de regio. Want, zo stelt de Groente & Fruitbrigade, ook voor de voedselbank-klanten is het belangrijk om zo gezond mogelijk te eten. Burgemeester Jean Paul Gebben onderschreef die gedachte en hielp vorig jaar een handje mee. 

Hulp gezocht

Er wordt dit jaar niet alleen in Dronten geplukt, maar ook in de omgeving van Zeewolde, Kraggenburg en Marknesse. Hulp is nog wel nodig. ‘De plukkers van vorig jaar vonden het erg gezellig en waren enthousiast over de catering, die dit jaar ook weer geregeld gaat worden. Velen hebben zich alweer aangemeld om te plukken, maar we zoeken nog plukkers en het zou fijn zijn als jij er dit jaar ook bij kunt zijn’, luidt de oproep. 

De plukdagen zijn de zaterdagen in oktober en wellicht de laatste zaterdag van september. Er wordt geplukt van 8.30 tot 15.30 uur. Meer informatie of aanmelden kan telefonisch of via de app op nummer 06-38591055 en via de mail: arie.burggraaf@groentefruitbrigade.nl.