Afbeelding
Foto: ©maartenheijenk.nl

NS weet na werkdag zonder treinen dat er meer bussen nodig zijn

Algemeen

DRONTEN - De NS gaat vanaf dinsdag meer bussen inzetten tussen Lelystad en Dronten. Door de grote problemen van vrijdag met de hoogspanningskabels is er voorlopig geen treinverkeer mogelijk tussen die twee plaatsen, maar maandagochtend bleken er veel te weinig bussen beschikbaar. Dat gaat veranderen. 

Een woordvoerster van de NS meldt dat er vanaf dinsdag in de spits acht bussen per uur gaan rijden. “Vier vanuit Dronten, vier vanuit Lelystad en die pendelen dan heen en weer”, meldt ze. Buiten de spits gaat het vanaf dinsdag om vier bussen per uur, dus twee vanuit Lelystad en twee vanuit Dronten. 

Miljoenenschade

De problemen op het spoor ontstonden vrijdag door een hoogspanningskabel die nabij Swifterbant naar beneden kwam en op een bovenleiding landde. Daardoor kwam er in korte tijd een enorme hoeveelheid stroom door de systemen, zijn kabels en schakelaars doorgebrand en zijn relaiskasten ondergronds defect geraakt. ProRail spreekt van miljoenen euro’s aan schade en in ieder geval treinuitval tot 15 september, maar dat gaat waarschijnlijk nog langer duren. “Het herstel wordt een enorme operatie.”