Afbeelding
Foto: ©maartenheijenk.nl

Werkzaamheden: Swifterweg tussen Biddinghuizen en Rietweg tijdelijk dicht

Algemeen

BIDDINGHUIZEN/DRONTEN - Het deel van de Swifterweg tussen Biddinghuizen en de Rietweg gaat van 17 oktober tot en met 16 december dicht vanwege wegwerkzaamheden. De provincie Flevoland gaat onder andere nieuw asfalt aanbrengen en er komt een verhoogd plateau bij de aansluiting van de Botweg.

Doorgaand verkeer krijgt in de periode tussen 17 oktober en 16 december te maken met hinder, omdat de weg wordt afgesloten. Om het verkeer naar hun bestemming te begeleiden worden er omleidingsroutes ingesteld. Het fietspad is tijdens de werkzaamheden aan de Swifterweg wel toegankelijk. Tijdens de werkzaamheden aan de aansluiting van het Biddingringpad / parallelweg Biddingringweg in november, is het fietspad tijdelijk gestremd. Fietsverkeer wordt omgeleid via de Botweg. Provincie en aannemer onderzoeken momenteel hoe de oversteek bij de Botweg zo veilig mogelijk gemaakt kan worden. Om het huidige gebruik van het fietspad goed in kaart te brengen vraagt de provincie mensen die met (enige regelmaat) gebruik maken van de fietstunnel voor werk en/of school, om dit aan te geven via www.flevowegen.nl.

Wat gaat er gebeuren?

Allereerst wordt het asfalt van de weg vervangen. Tegelijkertijd wordt de weg verbreed. De rijstroken houden dezelfde breedte, maar tussen de rijstroken wordt een dubbele streep aangebracht met meer ruimte tussen de strepen. “Ook leggen we naast de weg een ribbelstrook met glasbollen aan. De verbreding met de ribbelstrook en glasbollen verhoogt de veiligheid op de weg: het geeft bestuurders een tijdig signaal en extra ruimte om terug te sturen wanneer ze per ongeluk over de kantstreep komen”, meldt de provincie.

Ook komt er een verhoogd plateau bij de Botweg, zodat die aansluiting beter opvalt en de snelheid wordt geremd. “Zo wordt de kans op (ernstige) ongevallen aanzienlijk verkleind”, aldus de provincie. Daarnaast wordt het kruisingsvlak met de parallelweg Biddingringweg aangepast aan de huidige ontwerprichtlijnen, waarbij ook de aansluitende delen van de parallelweg worden meegenomen. Als laatste wordt de bestaande bewegwijzering gedeeltelijk vervangen. 

Inloopavond

De provincie houdt woensdag 28 september een inloopavond over deze werkzaamheden. Van 17.00 tot 19.00 uur zijn er medewerkers van de provincie en de aannemer aanwezig in de Binding in Biddinghuizen. Zij geven uitleg en beantwoorden vragen. “Weggebruikers en omwonenden zijn van harte welkom. Er is geen vast programma”, meldt de provincie nog.

Ook het deel van de Swifterweg tussen de Rietweg en de Lisdoddeweg wordt onder handen genomen. Lees hier meer over die werkzaamheden.