Anke Dekkers (links) en Peter Duvekot (rechts) met de vlag.
Anke Dekkers (links) en Peter Duvekot (rechts) met de vlag. Foto: Eigen foto

Hijsen van speciale vlag is aftrap voor Week tegen Eenzaamheid

Algemeen

DRONTEN - Met het hijsen van een speciale vlag is donderdag de Week tegen Eenzaamheid in de gemeente Dronten officieel gestart. Op het Meerpaalplein verrichtten wethouder Peter Duvekot en Anke Dekkers van Ontmoetingspark Buiten! de aftrap voor een week vol - gezamenlijke - activiteiten.

De Week tegen Eenzaamheid loopt in de gemeente Dronten van 29 september tot en met 7 oktober. En wordt op die laatste dag afgesloten met de Dag van de Ouderen. ZamenEen, coalitie tegen eenzaamheid, trekt met de gemeente Dronten op om hier aandacht voor te vragen. De eenzaamheid onder Nederlanders is immers toegenomen, blijkt uit cijfers van het CBS. Vorig jaar voelde 43 procent van de bevolking zich enigszins of zelfs erg eenzaam. In 2019 was dat nog 35 procent.

Activiteiten voor elke inwoner

Ook in Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant speelt dit probleem. Daar willen de samenwerkende organisaties en professionals binnen Coalitie ZamenEen wat aan doen, geeft woordvoerster Yvon Bus aan. “Een week vol activiteiten voor jong en oud staat voor de deur, waar elke inwoner uit de drie dorpen kosteloos aan kan deelnemen.”

Er is van alles te doen, van koffiedrinken en wandelen tot creatief en sportief bezig zijn. Voor sommige activiteiten is aanmelden handig, maar gewoon meedoen kan ook. Op www.meersamen.nu/week-tegen-eenzaamheid/ is het volledige programma te vinden.

Afbeelding
Andy Snijdt Hout | Wat is dit toch een leuk feest 5 uur geleden
Afbeelding
Wat is er zondag te doen? Darttoernooi, Igor Popov, Wereldlichtjesdag 6 uur geleden
Afbeelding
Polderleven in Beeld | De torens van Dronten 6 uur geleden