Afbeelding

Chauffers Regiotaxi gaan wederom staken: ā€˜In eigen handā€™

Algemeen

DRONTEN - Medewerkers in het zorg- en leerlingenvervoer leggen donderdag wederom in het hele land het werk neer. Reden hiervoor is dat de cao-onderhandelingen lijken te zijn vastgelopen. In de provincie Flevoland kan dat invloed hebben op de dienstverlening van de Regiotaxi. 

Twee weken geleden staakten de medewerkers ook al, toen was de opkomst groot. ā€œOnbegrijpelijk dat de werkgevers niet naar hun eigen mensen willen luisteren. Ze maken de problemen zo alleen maar groterā€, stelt Meindert Gorter, bestuurder FNV Zorgvervoer en Taxi. 

De grootste ergernis bij de chauffeurs, die dagelijks voor duizenden mensen het vervoer verzorgen, zijn de regelingen rondom het ziekteverzuim. ā€œElke keer als ze zich ziek melden, krijgen ze een dag niet uitbetaald. Daarna krijgen ze maar een gedeelte van hun loon doorbetaald. Dat is iets uit de vorige eeuw. Als een werkgever echt om zijn medewerkers geeft, vraagt hij ze niet om geld als ze ziek worden, maar betaalt gewoon het salaris netjes doorā€, aldus Gorter.

In Flevoland kan de staking invloed hebben op de dienstverlening van de Regiotaxi. Bij de vorige staking was de bereidheid bij die chauffeurs immers groot. FNV meldt dat als de staking geen resultaat oplevert, er in januari mogelijk een meerdaagse staking volgt. Gorter: ā€œOnze leden hopen vurig dat het zover niet hoeft te komen. De werkgevers hebben het in eigen hand.ā€

Winkelcentrum Suydersee.
Aantal 'fysieke winkels' in Dronten nam vorig jaar met 5,9% toe 5 uur geleden
Gamefestival.
Wat is er vrijdag te doen? Gamefestival, luister- en e-boeken 5 uur geleden
Windmolens van Windplan Blauw.
Avond gemeente Dronten over geluidsmetingen en -overlast Windplan Blauw en Groen 6 uur geleden