Afbeelding
Foto: persfoto Giro555

Gemeente Dronten doet géén donatie aan Giro555

Algemeen

DRONTEN - Het college van Dronten heeft ervoor gekozen geen gemeentelijke middelen in te zetten om een financiële bijdrage te leveren aan giro 555. “Dit is in lijn met ons beleid zoals dat ook eerder bij landelijke inzamelacties voor nationale en internationale rampen is gevolgd”, aldus burgemeester en wethouders in een verklaring.

“Het college van Dronten spreekt wél haar sympathie en waardering uit voor alle acties en initiatieven die erop gericht zijn om de getroffenen in het aardbevingsgebied in Turkije en Syrië en hun naasten te ondersteunen”, aldus de verklaring die de gemeente vandaag naar buiten bracht. Tientallen andere Nederlandse gemeenten, zoals buurgemeente Kampen, doneerden veelal een euro per inwoner.

In Beeld & Geluid in Hilversum is vandaag de landelijke actiedag voor de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië vroeg vroeg van start gegaan. Het startsein werd om 5.55 uur gegeven, verwijzend naar Giro555. Rond die tijd stond de teller van de hulpactie op 28,6 miljoen euro. Het kabinet maakt 10 miljoen euro extra vrij voor hulp aan de aardbevingsslachtoffers. Dat heeft minister Liesje Schreinemacher vanochtend bekendgemaakt in het tv-programma Goedemorgen Nederland (WNL).