Afbeelding
Foto: Enrico Kolk

In- en uitchecken in de bus nu ook met je betaalpas of creditcard

Algemeen

FLEVOLAND - Reizen met de bus in de OV-regio IJsselmond (Flevoland en Noordwest-Overijssel) is nog makkelijker geworden. Reizigers kunnen, behalve met hun OV-chipkaart, vanaf 29 maart in de bussen van Connexxion ook in- en uitchecken met een contactloze betaalpas of creditcard - ook op een mobiel.

Deze nieuwe betaalvormen worden door de gezamenlijke OV-bedrijven en betaalplatform Translink ingevoerd onder de overkoepelende naam OVpay.

Makkelijk, maar wel even opletten! Reizen met een betaalpas is heel eenvoudig: het werkt precies hetzelfde als met de OV-chipkaart. De reiziger checkt in bij de kaartlezer voor in de bus, en checkt bij het uitstappen ook weer uit. Het is belangrijk dat bij het in- en uitchecken dezelfde betaalpas of creditcard wordt gebruikt. Haal daarom de betaalpas, creditcard of OV-chipkaart uit de portemonnee of pasjeshouder (of selecteer deze op de mobiele telefoon), zodat de gewenste pas wordt gebruikt. Een betaalpas/creditcard van plastic en een mobiele versie worden als twee afzonderlijke passen gezien, ook wanneer ze zijn gekoppeld aan dezelfde bankrekening.

Reizigers in en rondom Emmeloord, Harderwijk, Kampen en Dronten kunnen vanaf nu in- en uitchecken in de bussen van Connexxion met:

· een contactloze betaalpas van ABN AMRO, ASN Bank, bunq, ING, Rabobank, RegioBank, SNS of Knab;

· een contactloze creditcard van Mastercard of Visa (uitgegeven door ICS);

· alle buitenlandse contactloze betaalpassen of creditcards van Maestro, VPAY, Mastercard en Visa;

· een smartphone die voor contactloos betalen is gekoppeld aan één van de bovengenoemde betaalpassen en creditcards;

· en natuurlijk met de bestaande OV-chipkaart en barcode.

De prijs voor de reis is gelijk aan reizen met een OV-chipkaart zonder korting of abonnement. Reizigers kunnen hun reisoverzicht terugvinden door op www.ovpay.nl/reisoverzicht de code in te vullen die is vermeld in het betaaloverzicht met de omschrijving NLOV, en in de OVpay app als de reiziger daar een account aanmaakt. In een later stadium wordt het ook mogelijk kortingsproducten te koppelen aan een betaalpas of creditcard.