Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Succesvolle eerste editie van de Bruggentocht in Dronten

Algemeen Insta-drontenaar

DRONTEN - Ontmoetingspark Buiten! hield zaterdag de allereerste editie van de Bruggentocht in Dronten. Ruim 80 deelnemers verzamelden tussen 10.00 en 12.00 uur om aan hun gekozen route van 5, 10 of 15 kilometer te beginnen. De routes waren opgezet door de werkgroep van Buiten!, die bestaat uit ervaren wandelaars.

De deelnemers kregen de kans om langs verschillende bruggen van Dronten te wandelen en zo een mooi beeld te krijgen van de stad. De lente was in volle bloei en het weer was prachtig, waardoor de omstandigheden ideaal waren voor deze activiteit. Voor elke route was er een rustpunt bij de ijsbaan aan de Bunder, waar de deelnemers werden getrakteerd op een appel en een beker sap.
Tegen 12.00 uur kwamen de eerste deelnemers over de finish en werden zij beloond met een heerlijke kom soep en een medaille. De organisatie ontving positieve feedback van de deelnemers en wil graag dat dit evenement jaarlijks terugkeert.

Deze eerste editie van de Bruggentocht was mede mogelijk gemaakt door Samen Actief, de Meerpaal en GGD Flevoland, die Drontenaren hebben opgeroepen om ideeën aan te dragen voor de uitdaging ‘Samen Gezond en Sportief in de wijk en de buurt’. Ontmoetingspark Buiten! hoopt hiermee mensen uit Dronten te stimuleren om in beweging te komen en elkaar te ontmoeten.
De volgende editie van de Bruggentocht zal plaatsvinden op 11 mei 2024. Houd de Facebook- en Instagram-pagina’s van Ontmoetingspark Buiten! in de gaten om op de hoogte te blijven van alle activiteiten.