De paarse camper met (vlnr) Anke Dekkers van Ontmoetingspark Buiten en Mandy van Rijs (sociaal werker) en René Lont (buurtsportcoach) van De Meerpaal’
De paarse camper met (vlnr) Anke Dekkers van Ontmoetingspark Buiten en Mandy van Rijs (sociaal werker) en René Lont (buurtsportcoach) van De Meerpaal’ Foto: Aangeleverd

De paarse camper: een nieuwe ontmoetingsplek in Dronten

Algemeen

DRONTEN - In de wijken van Dronten zijn de sociaal werkers en buurtsportcoaches van De Meerpaal dagelijks actief. Ze streven ernaar om contact te leggen met buurtbewoners en ondersteunen en organiseren diverse activiteiten voor alle leeftijden. Opvallend gekleed en met hun kenmerkende paarse bakfiets creëren ze waardevolle contacten en initiatieven. En nu hebben ze een nieuwe rijdende ontmoetingsplek toegevoegd: de opvallende paarse camper. Iedereen in de gemeente Dronten is welkom voor een praatje, een kopje koffie, een (sport)activiteit, een high tea of een filmmiddag. Je kunt de avonturen van de camper volgen op Instagram (@depaarsecamper). De Meerpaal is altijd in de buurt, dus als je de camper ziet, loop gerust eens binnen.

Tijdens de lockdownperiode zorgde de paarse bakfiets van De Meerpaal al voor talloze ontmoetingen in de wijken, bij scholen, op pleinen en sportvelden. Het werd al snel een fenomeen. Het succes inspireerde de organisatie om een tweedehands camper aan te schaffen, die na een opvallende make-over in dezelfde herkenbare kleuren nu op pad kan gaan. “Het is een toegankelijke ontmoetingsplek waar bewoners elkaar kunnen treffen en gezamenlijke activiteiten kunnen ondernemen”, aldus Mandy van Rijs, sociaal werker bij De Meerpaal. De camper wordt ook ingezet bij het Johan Cruijff Court om jongeren te bereiken. Joppe Ketting, buurtsportcoach op het Johan Cruijff Court, merkt op: “We voorzien de camper van een WiFi-hotspot om het aantrekkelijk te maken voor jongeren. Misschien plaatsen we in de toekomst zelfs een projectiescherm buiten, zodat interactieve games kunnen worden gespeeld. Ik verwacht dat we nog vele mooie ervaringen zullen hebben met de camper, voor alle doelgroepen.”

Het werk in de wijken

Het team Welzijn van De Meerpaal biedt niet alleen hulp wanneer dat nodig is, maar fungeert ook als een luisterend oor voor alledaagse kwesties die spelen in de wijk. Iedereen kan bij hen terecht, ook voor hulp bij het vinden van de weg naar andere instanties voor ondersteuning en zorg in Dronten, indien nodig. Door de verhalen van de bewoners te horen en te zien, komen problemen en oplossingen naar voren. Soms kan een klein gebaar al voldoende zijn, terwijl andere situaties het hele team vereisen om iets te kunnen bereiken. Daarnaast ondersteunt het team ook buurtinitiatieven, zowel groot als klein.