Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Derde Boekstartdag in de bibliotheken

Algemeen

DRONTEN/SWIFTERBANT - In de bibliotheken is zaterdag 3 juni de derde editie van de Landelijke BoekStartdag, onder het motto: ‘Jij bent de beste verhalenverteller! Ontdek het in de Bibliotheek!’ Tijdens dit evenement staat er een feest gepland voor de jongste bezoekers en hun (groot)ouders, inclusief leuke activiteiten. De BoekStartdag begint om 10.00 uur en toegang is gratis.

Tussen 10.00 en 12.00 uur kunnen ouders en grootouders in de bibliotheek terecht voor informatie en inspiratie over het belang van voorlezen en taalontwikkeling. In Dronten en Swifterbant zullen medewerkers van de bibliotheek op de boekenmarkt uitleg geven over welke (digitale) boeken geschikt zijn voor de ontwikkeling van kinderen, waarbij zij hun persoonlijk advies ondersteunen met behulp van de nieuwe Boekenkiezer.

In Dronten zal er interactief voorgelezen worden op de jeugdafdeling en bij de Biebus. Daarnaast kunnen bezoekers genieten van op maat gemaakt spel met diverse sensorische materialen. Kortom, er valt op 3 juni van alles te beleven tijdens de BoekStartdag.

Boekenkiezer: Een hulpmiddel voor ouders

Tijdens de BoekStartdag zal FlevoMeer Bibliotheek de Boekenkiezer presenteren. Marijke, een voorleesconsulent, legt uit: “Bij veel ouders leeft het gevoel dat voorlezen iets is voor oudere kinderen en niet direct vanaf de geboorte. Met de Boekenkiezer willen we ouders laten zien dat voorlezen al kan met een pasgeboren baby.” De Boekenkiezer is specifiek gericht op kinderen van 0 tot 4 jaar en helpt ouders bij het vinden van boeken die aansluiten bij het ontwikkelingsniveau van hun kind en hoe ze deze het beste kunnen aanbieden. Vanaf de BoekStartdag is de Boekenkiezer gratis verkrijgbaar in de bibliotheek.

Lezen als een feestelijke activiteit

Tijdens de BoekStartdag staat alles in het teken van samen met boekjes en taal bezig zijn. Maar welke boekjes zijn geschikt voor baby’s en hoe maak je voorlezen leuk? Op donderdag 1 juni vindt het online BoekStartwebinar ‘Voorlezen aan je baby en dreumes’ plaats. Voorlezen is niet alleen genieten voor baby’s en dreumesen, maar ook bevorderlijk voor hun taalontwikkeling. Jolien Hesselberth zal in het webinar tips geven over hoe je ervoor kunt zorgen dat zowel jij als je kindje plezier beleven aan voorlezen. Ze zal ook ingaan op welke boekjes geschikt zijn. Het BoekStartwebinar vindt plaats op donderdag 1 juni om 20.00 uur. Aanmelden kan via deze link: https://bit.ly/BoekstartWebinar2023