Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Hoogste punt bereikt voor MFC in Swifterbant

Algemeen

SWIFTERBANT -  Jorritsma Bouw, de gemeente Dronten en OFW hebben donderdag de vlaggen gehesen om de mijlpaal van het bereiken van het hoogste punt van het Multifunctioneel Centrum (MFC) in Swifterbant te vieren. Met het plaatsen van het dak is een belangrijke stap gezet in de realisatie van dit langverwachte project.

De bouw van het MFC vervult een lang gekoesterde wens van de inwoners van Swifterbant. De eerste paal werd in september vorig jaar geslagen, waarna het project voorspoedig is verlopen en het hoogste punt werd bereikt. Wethouder Peter van Bergen toonde zijn enthousiasme over de voortgang van de bouw: “Het is geweldig om te zien hoe het MFC vorm krijgt. De toekomstige gebruikers zijn regelmatig in overleg en betrokken bij de inrichting. Binnenkort kunnen alle inwoners van Swifterbant genieten van deze prachtige voorziening.”

Ook de toekomstige bewoners van de appartementen zijn bekend. Noek Pouw, directeur-bestuurder van OFW, gaf aan hoe bijzonder dit moment voor hen is: “Het voelt altijd bijzonder om nieuwe bewoners mee te nemen in het proces richting de oplevering van hun nieuwe thuis in Swifterbant. Dit is hopelijk het begin van vele jaren woongeluk in dit prachtige gebouw, dat dient als de nieuwe entree van Swifterbant. Nog even geduld, maar het komt eraan.”

Het casco van het MFC staat inmiddels en de gevelsluitende houtskeletbouw elementen, inclusief kozijnen en beglazing, zijn geplaatst. Aan het eind van mei zal de gevelafwerking starten met keramische geveltegels en is het aanbrengen van de dakbedekking begonnen. Hiermee zal het gebouw voor de zomer wind- en waterdicht zijn. “We liggen mooi op schema en de bouw verloopt voorspoedig. We zijn blij dat de toekomstige bewoners van Swifterbant straks kunnen genieten van dit nieuwe MFC”, aldus projectleider Addy Sonneveld van Jorritsma Bouw. Ook Noek Pouw benadrukt het belang van de betrokkenheid van de medewerkers van installateur Hulstflier: “Zij spelen sinds het begin van de bouw een essentiële rol bij de technische uitwerking van de duurzame installaties. Grote dank hiervoor.”

Inmiddels zijn 22 appartementen toegewezen aan toekomstige huurders. De acht appartementen op de begane grond van het MFC, die aanvankelijk door Coloriet als zorgappartementen zouden worden verhuurd, zijn nu beschikbaar op de website woningzoeken.ofw.nl sinds woensdag 17 mei.

Afbeelding
Jochem Myjer, Peter Pannekoek en Bert Visscher zijn al uitverkocht in De Meerpaal 1 uur geleden
Afbeelding
Plannen voor huisvesting arbeidsmigranten op bedrijventerrein aan Rendierweg 2 uur geleden
Afbeelding
Markt bij Ontmoetingspark Buiten: "Het aanbod is heel divers" 23 uur geleden