Afbeelding
Foto: Unsplash

Ketelbrug komend weekend opnieuw afgesloten

Algemeen

REGIO - Ook komend weekend -vrijdag 9 juni tot maandag 12 juni- gaat de Ketelbrug op slot vanwege onderhoudswerkzaamheden aan de A6. Het doel van deze werkzaamheden is het vernieuwen van het asfalt en het aanbrengen van belijning. Tijdens de werkzaamheden zal de A6 afgesloten zijn tussen Lelystad-Noord en Urk in de richting van Emmeloord.

Weggebruikers dienen rekening te houden met omleidingen en extra reistijd, die kan oplopen tot 30 minuten. Deze onderhoudswerkzaamheden maken deel uit van een groter project voor het verlengen van de levensduur van de A6 tussen Bant en Almere-Buiten, dat tot eind augustus 2023 zal duren.

De afsluitingen en omleidingen vinden plaats van vrijdag 9 juni 22.00 uur tot maandag 12 juni 05.00 uur. Hieronder volgt een overzicht van de afgesloten wegen en opritten:

-De A6 vanaf Lelystad-Noord (11) tot Urk (13)
-Oprit Lelystad-Noord (11) is afgesloten
-Oprit Swifterbant (12) is afgesloten
-Afrit Urk (13) is afgesloten
-Verzorgingsplaats Oeverwal
-Tankstation en verzorgingsplaats De Abt
-De Ketelmeerweg over de Ketelbrug is in beide richtingen afgesloten

Het doorgaand verkeer vanuit Amsterdam richting Lemmer/Emmeloord wordt omgeleid via de A1 en de A28. Vanuit Utrecht wordt het verkeer omgeleid via de A28 en N50, en vanuit Almere via de A27, A1 en de A28. Voor lokaal verkeer is er een omleiding via afrit Lelystad-Noord (11), de N307, N50 en de N352. Bij oprit Urk (13) kan het verkeer weer de A6 opgaan.

Het levensverlengend onderhoud dat wordt toegepast op de A6 tussen Bant en Almere-Buiten in beide richtingen heeft als doel de levensduur van de snelwegen te verlengen en de kwaliteit op niveau te houden. De werkzaamheden omvatten het opnieuw asfalteren van bepaalde wegvakken, het renoveren van voegovergangen, het vervangen van detectielussen en het opnieuw aanbrengen van belijning, afhankelijk van de staat van het huidige wegdek. Detectielussen zijn elektronische sensoren in het wegdek waarmee voertuigen kunnen worden waargenomen. Voegovergangen vormen de verbinding tussen de snelweg en de brug.