Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Inge van Dijk te gast bij politiek café CDA Dronten

Algemeen

DRONTEN - Tweede Kamerlid Inge van Dijk is maandagavond 19 juni te gast in het politiek café CDA Dronten. Gespreksonderwerp is de betekenis van verenigingen voor de lokale gemeenschap. Verenigingen bouwen mee aan een vitale samenleving maar hebben het op dit moment zwaar door gestegen energieprijzen, tekort aan vrijwilligers en ingewikkelde regelgeving. Volgens Inge van Dijk moet dit anders kunnen en hierover gaat zij graag in gesprek met lokaal actieve verenigingsleden en verenigingsbestuurders.

Inge van Dijk heeft verenigingen opgeroepen te melden waar zij problemen ondervinden en wat anders zou moeten. Op basis van de binnengekomen reacties heeft zij in april de gesignaleerde knelpunten gebundeld in de notitie: ‘Vereniging Nederland’. 

Inge is deze maanden op pad om de lijst met acties aan te vullen. Daarvoor komt zij op maandagavond 19 juni naar Dronten om suggesties op te halen. Doelgericht wil zij samenwerken aan een samenleving waarbij initiatief van onderop weer gewaardeerd wordt.

Belangstellenden zijn welkom, inloop vanaf 19.30 uur, start 20.00 uur bij ‘Moellies’, Het Havenplein 2 te Dronten (winkelcentrum Suydersee)

Afbeelding
Jochem Myjer, Peter Pannekoek en Bert Visscher zijn al uitverkocht in De Meerpaal 1 uur geleden
Afbeelding
Plannen voor huisvesting arbeidsmigranten op bedrijventerrein aan Rendierweg 2 uur geleden
Afbeelding
Markt bij Ontmoetingspark Buiten: "Het aanbod is heel divers" 23 uur geleden