Finalisten van de landelijke pannenkoekwedstrijd: Eline, Thijn en Anniek.
Finalisten van de landelijke pannenkoekwedstrijd: Eline, Thijn en Anniek. Foto: bastiaan van musscher

Wilgerijs, Aquamarijn en Zevensprong bakken pannenkoeken voor ouderen

Algemeen

DRONTEN - Drie scholen uit Dronten doen op vrijdag 8 maart mee aan de nationale pannenkoekdag: samenwerkingsschool Het Wilgerijs, openbare basisschool Aquamarijn en christelijke basisschool De Zevensprong. Voor deze 17de editie gaan zo’n 85.000 leerlingen van basisscholen in heel Nederland massaal bakken voor ouderen.

Bij Het Wilgerijs zit iedere vrijdag een wandelclub. Zij lopen een rondje door het dorp en drinken daarna op school een kopje koffie. De school nodigt deze wandelaars op 8 maart uit voor pannenkoeken. Ook de opa’s en oma’s van de kinderen zijn welkom.

Recordaantal scholen

Dit jaar doet een recordaantal van 1.715 scholen mee aan het pannenkoekfeest. “Nog nooit is de belangstelling zo groot geweest”, aldus de initiatiefnemers. Tijdens het bakfeest worden opa’s en oma’s en ouderen uit de buurt in het zonnetje gezet door leerlingen van basisscholen.

“Zelfgebakken pannenkoeken zijn een ideaal recept om jong en oud op een vrolijke manier met elkaar in contact te brengen en een leuke dag te bezorgen,’ aldus Dorreke Hachmer van één van de deelnemende bedrijven. Elke deelnemende school krijgt van het bedrijfsleven gratis pannenkoekenmix, vloeibare margarine, tafelkleden, servetten, koksmutsen, placemats en slingersjablonen.