OFW en de aannemer ondertekenden maandag de overeenkomst.
OFW en de aannemer ondertekenden maandag de overeenkomst. Foto: Fotostudio Wierd

OFW gaat vanaf dit najaar honderden woningen in alle drie de dorpen renoveren

Algemeen

RONTEN - Oost Flevoland Woondiensten (OFW) start dit najaar met de modernisering van honderden woningen. De werkzaamheden starten bij zo’n 100 woningen in Spelwijk in Swifterbant. Aansluitend neemt OFW ruim 120 huizen in de omgeving van De Morinel en wijk De Fazant in Dronten onder handen. In Biddinghuizen betreft het zo’n 50 woningen in de omgeving van Het Erf.

Het moderniseringsproject betreft huizen die tussen 1970 en 1980 zijn gebouwd. Het hele verbouwingstraject duurt vijf jaar.

Kars Orsel

Projectcoördinator Kars Orsel vertelt dat OFW rekening houdt met milieu, natuur en klimaatverandering en dat het zo min mogelijk afval oplevert. In plaats van de standaard gevelsteen van tien centimeter breed werkt de aannemer met stenen van 7 centimeter.

Voor de spouwmuurisolatie gebruikt de aannemer hergebruikt materiaal. De kozijnen zijn volgens OFW energiezuinig, duurzaam en onderhoudsarm met daarin minimaal één hergebruikt glasblad.

Ondertekening

Maandag ondertekende OFW de overeenkomst met bouwbedrijf Nijhuis Bouw uit Rijssen. Volgens directeur Noek Pouw kiest OFW voor deze aannemer vanwege een ‘combinatie van duurzame bouwoplossingen, goede bewonersbegeleiding én een nette prijs’.