OFW tekende een samenwerkingsovereenkomst met de aannemer.
OFW tekende een samenwerkingsovereenkomst met de aannemer. Foto: eigen foto OFW

OFW vindt partner voor bouw van 62 flexwoningen aan de Gangboord

Algemeen

DRONTEN - Oost Flevoland Woondiensten (OFW) heeft een partner gevonden voor de bouw van 62 flexwoningen aan de Gangboord. “De verplaatsbare woningen met permanente kwaliteit worden vanaf september 2024 geplaatst om nog voor het einde van dit jaar de verhuur in te gaan”, aldus OFW.

OFW en Daiwa House Modular Europe tekenden een aannemingsovereenkomst voor het project. De woningen worden in de fabriek geproduceerd en gebruiksklaar gemaakt. Manager Thijs Linschoten van de aannemer: ‘’Hierdoor realiseren we woningen sneller, duurzamer en van hogere kwaliteit.’’ 

De komende periode wordt de bouwplaats ingericht en de fundering geplaatst. In de tweede helft van dit jaar plaatst Daiwa de woningen en maakt ze verhuurklaar.

Binnen 1,5 jaar

OFW-directeur Noek Pouw: “Normaal duurt de ontwikkeling van een woningbouwproject in Nederland gemiddeld 10 jaar. In samenwerking met de gemeente en Daiwa hebben we hier de kans gepakt om in slechts 1,5 jaar tijd ruim zestig hele mooie en betaalbare woningen toe te voegen.”

De twee appartementengebouwen komen op het terrein aan het Gangboord en de Educalaan in Dronten. Het gebied wordt opnieuw ingericht, waarbij de gemeente spreekt over ‘een groene kwaliteitsimpuls voor het centrum’. De fietsroutes krijgen een logischer inrichting.

Hondweg 16, tussen Dronten en Kampen.
Wat is er te doen op Hemelvaartsdag? Boergondisch Dronten, kermis 7 uur geleden
FunZone
Bij 'gewone' woningen volgens B&W evenveel overlast als bij arbeidsmigranten 7 uur geleden
Afbeelding
Jongeren in Swifterbant zoeken 140.000 euro voor aanleg pumptrack 8 mei, 10:00