Kamerkoor Vox Flevium neemt afscheid van dirigent Herman Kamp
Kamerkoor Vox Flevium neemt afscheid van dirigent Herman Kamp brugmedia.nl

Kamerkoor Vox Flevium neemt afscheid van dirigent Herman Kamp

Cultuur

SWIFTERBANT - Kamerkoor Vox Flevium neemt met een concert op 25 oktober afscheid van haar dirigent Herman Kamp. Het concert wordt gehouden in kerkcentrum De Hoeksteen en begint om 16 uur.

Kamp is vanaf de oprichting dirigent geweest van Vox Flevium. ,,In 15 jaar is het koor mede door hem op de kaart gezet. We hebben veel van hem geleerd op het gebied van harmonie en klankkleur'', aldus het kamerkoor.

Vriendelijk en enthousiast

Vox Flevium zegt jarenlang te hebben geprofiteerd van Herman's indrukwekkende pianobegeleiding, absolute gehoor en brede repertoirekennis: ,,Als het tegenzat met het aantal tenoren, was Herman nooit te beroerd een partij mee te zingen tijdens de repetitie of een uitvoering. Ook persoonlijk wordt hij gewaardeerd om zijn vriendelijkheid en enthousiasme. Herman was ook altijd van de partij bij festivalweekends op Schiermonnikoog of elders.''

Als dank voor al zijn inspanningen geeft Vox Flevium dit concert met door Herman uitgekozen muziek: ,,Het is een boeiend geheel geworden van liederen, die Vox Flevium in de afgelopen 15 jaar op de bühne heeft gebracht, waarbij muzikale uitdagingen niet werden geschuwd.''

Pianosolo

Muziek van The Beatles wordt afgewisseld met Händel, Fauré, Dowland en Cole Porter. Naast het kooraandeel brengt Herman Kamp nog een pianosolo ten gehore.