Afbeelding

VVD overweegt 'iets' te doen aan grondprijzen bedrijventerreinen

Algemeen

DRONTEN - De VVD-fractie in de gemeenteraad vindt het een goede zaak dat de grondprijzen op de bedrijventerreinen in het verleden zijn verlaagd en daarna zijn gestabiliseerd. ,,Wellicht kun je nog denken: moet je niet nog iets verder gaan met grondprijzen?'', zei VVD-fractievoorzitter Bernd Rosing deze week tijdens de begrotingsbehandeling.

De VVD'er deed zijn uitspraken naar aanleiding van een vraag van Suzanne Stoop (PvdA). Zij constateerde dat het nog niet wil vlotten met de verkoop en wilde een visie maken over bedrijventerreinen.

De PvdA wil bijvoorbeeld kijken naar wat er wel en niet mag op De Poort van Dronten. Daarnaast zei mevrouw Stoop dat er op de Business Zone Delta veel 'postzegelstukjes' liggen die nog beschikbaar zijn: ,,Misschien moeten we daar prioriteit aan geven? Of juist niet?''

Werven van bedrijven

Daaraan gekoppeld wil de PvdA het ook hebben over acquisitie: ,,Want wij willen het een boost geven.''

De andere partijen in de gemeenteraad willen wel praten over een visie op bedrijventerreinen, maar dan als onderdeel van een discussie over een nieuwe economische visie. De VVD wil daarbij ook uitgebreid praten over het werven van nieuwe bedrijven.

Wethouder Dirk Minne Vis antwoordde dat het inderdaad een goed idee is om een avond te besteden aan de economische visie, bedrijventerreinen en acquisitie: ,,En als er suggesties of ideeën zijn, daar ben ik zeer voor in.''