Gestolen gereedschap was eigendom van HSVD-vrijwilligers
Gestolen gereedschap was eigendom van HSVD-vrijwilligers brugmedia.nl

Gestolen gereedschap was eigendom van HSVD-vrijwilligers

112

DRONTEN - Behalve de zes woninginbraken in Dronten is er het afgelopen weekeinde ook ingebroken bij het nieuwe clubhuis van Hondensportvereniging Dronten. ,,De inbraak van zondagnacht treft onze klussers heel hard'', aldus HSVD.

Aangezien de vrijwilligers van HSVD niet continu aanwezig zijn in het clubhuis, kwamen ze er pas maandagmiddag achter dat er ingebroken was. ,,Al het gereedschap is gestolen. Allemaal eigendom van omze bouwvrijwilligers'', meldt de vereniging. Het gaat daarbij om ondermeer accuboormachines, houtbewerkingmachines, een kettingzaag, een compressor en veel los handgereedschap.

Boos en verdrietig

De inbraak betekent een vertraging voor de bouw. ,,Het pand moet zo snel mogelijk klaar in verband met de komende winterperiode. En onze vereniging heeft absoluut geen budget om bouwvakkers in te huren. We moeten alles zelf betalen. U kunt zich voorstellen dat we ons boos voelen. Maar nog meer verdrietig.''

,,Onze vereniging is net verhuisd naar de Fazantendreef waar vrijwilligers bezig zijn om in eigen beheer een clubgebouw te bouwen. De club heeft simpelweg niet de middelen om de bouw uit te besteden. De inbraak van zondagnacht treft de klussers heel hard'', aldus het bestuur van HSVD.

Heel demotiverend

,,Voor de vereniging is dit heel demotiverend. Op allerlei mogelijk manieren proberen we geld binnen te halen voor de bouw. Deze trieste daad zorgt voor nog veel meer extra onkosten. Gelukkig laten de klussers het er niet bij zitten en gaan gewoon door met de bouwwerkzaamheden, zo goed en kwaad als het nu nog kan.''

Het bestuur van HSVD roept getuigen, die in de nacht van zaterdag op zondag iets verdachts hebben gezien, dringend op om contact op te nemen met de politie.


Rood: de straten waar op zaterdag is ingebroken.
Blauw: de straten die zondag werden bezocht.
Groen: HSVD (zaterdag op zondag).