Ontmoet zondag een veteraan in het centrum van Dronten
Ontmoet zondag een veteraan in het centrum van Dronten brugmedia.nl

Ontmoet zondag een veteraan in het centrum van Dronten

Algemeen

DRONTEN - De veteranen uit de gemeente Dronten houden komende zondag van 12 tot 17 uur het evenement 'Ontmoet eens een Veteraan'. De activiteiten vinden plaats in stadscentrum SuyderSee nabij het Veteranencafé in en nabij de overdekte Redepassage.

,,Het evenement 'Ontmoet eens een Veteraan' is als tweede geëindigd in de competitie voor het Beste Landelijke Veteraneninitiatief 2013, georganiseerd vanuit het Comité Nederlandse Veteranendag en gaat dus op herhaling'', meldt de Dronter vereniging.

Respect en waardering

Doelstelling van de dag is het onder de aandacht brengen van de lokale veteranenorganisatie. Het richt zich speciaal op het bereiken van de groep jonge veteranen en het kweken van respect en waardering voor veteranen in het algemeen bij de inwoners van de gemeente Dronten: ,,Burgers in contact laten komen met veteranen is het uitgangspunt. Hierbij proberen wij de veteraan die zich heeft ingezet voor vrede en veiligheid in de wereld een gezicht te geven.''

De activiteiten worden georganiseerd rondom lunchroom De Pionier. Uitbater Iwan Schilder stelde zijn bedrijf namelijk enkele jaren geleden ter beschikking als veteranencafé. Het biedt veteranen een vaste locatie om elkaar te ontmoeten. Elke twee maanden vindt er een veteranenbijeenkomst plaatst.

Interactieve activiteiten

Op 4 oktober zijn er veel interactieve activiteiten: ,,Het publiek wordt uitgedaagd en geïnformeerd. De Pionier verzorgt enkele culinaire verrassingen welke genuttigd kunnen worden op het overdekte terras. Er is muziek, DJ René verzorgt de veteranen Top 50.''

Daarnaast staan er in en rond de Redepassage diverse militaire voertuigen en zijn veteranen aanwezig in tenues uit verschillende uitzendgebieden. Op het Redeplein worden de grotere voertuigen getoond. Vanuit 't Harde zijn leden van het Artilleriemuseum aanwezig met unieke stukken en een heuse museumwinkel.

Voor kinderen is er een overdekte hindernisbaan van 14 meter. Deze sportieve activiteit word begeleid door leerlingen van de opleiding Vrede en Veiligheid van het ROC Zwolle. Ook is er een verkoop van legergoederen en vrijetijdsartikelen.