Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Middag met tv-medewerkster van 'Cash op Zolder' in de Drontense bibliotheek

Cultuur

DRONTEN - ,,Bent u ook benieuwd of u in het bezit bent van een pronkstuk of een prul? Tegen een kleine vergoeding kunt u laten bepalen of u arm of rijk bent'', dat meldt de Flevomeer bibliotheek over de taxatiemiddag van kunst en antiek op vrijdag 16 oktober om 14 uur in de Drontense bieb.

Het is geen 'Kunst of Kitsch' en Nelleke van der Krogt komt niet naar Dronten. Het concept is echter wel vergelijkbaar en de taxateur is bekend van tv. De middag staat namelijk onder leiding van Poekelien Lingbeek. Zij is 'gecertificeerd registertaxateur kunst en antiek' en werkt sinds 2010 mee aan het programma 'Cash op Zolder'.

Maand van de Geschiedenis

De taxatie in de bibliotheek is onderdeel van de Maand van de Geschiedenis. De website van deze maand meldt over Poekelien Lingbeek: ,,Dit voorjaar was het weer te zien op de Nederlandse televisie: Cash op Zolder. Het taxatie- en veilingprogramma waarin presentator Art Rooijakkers samen met een taxateur zoekt naar verborgen schatten bij mensen thuis. Het ultieme doel: een klapper maken op de veiling, zodat een diep gekoesterde wens van de eigenaar in vervulling kan gaan.''

,,De taxateur verrast menigeen met haar kennis op het gebeid van antiek, schilderijen en prullaria. Vaak blijkt het een grote verrassing welke waarde familiebezit soms met zich mee brengt.''

2 Voorwerpen

De middag in Dronten duurt van 14 tot 17 uur. Kaarten voor deelname zijn te koop in de bibliotheek. Voor 3 euro kan men maximaal twee voorwerpen laten taxeren.