Afbeelding
Esther Verwindt

Carien van der Marel | De compacte stad die Dronten heet

Partnerbijdrages

DRONTEN - De Lions Club Flevoland schreef op de uitnodiging voor het Ondernemerssymposium van vorige week dat het een veelbelovende avond zou worden. En dat werd het ook. Het was een avond vol boeiende tegenstellingen, discussie op het scherpst van de snede en een onthulling. We waren te gast bij CAH Vilentum in Dronten.

Gastcolumn? door Carien van der Marel.

Het verhaal van Hans Biesheuvel was een gepassioneerd betoog. Namens Ondernemend Nederland houdt hij de lobby voor het MKB levend en scherp. Hij leidt een schaduw kabinet, laat een schaduw begroting calculeren en voorspelt ook nog eens 3% groei voor Nederland in 2016. Dat zou super zijn! Vorige week sprak hij Mark Rutte nog en gisteren Henk Kamp.

Aquaduct Roggebotsluis

Daarna pakte ondernemer uit Dronten Meine Breemhaar zijn podium. Hij droeg suggesties aan voor verbetering van de infrastructuur in Flevoland (aquaduct Roggebotsluis) en vroeg het publiek de Drontense cultuur vooral te koesteren. ?Waar vind je een stad met zo'n compacte kern? Alle sporten, ijsbaan, maneges, scholen en winkels binnen een vierkante kilometer!?

Op de slogan Dronten geeft je de ruimte had Breemhaar kritiek: ?Hoe kan een ondernemer op zondagmiddag zijn nieuwe stukje grond gaan bekijken, als een stel betonblokken de ingang blokkeert?? Ook vertelde hij trots dat Mac3Park de nieuwe sponsor van PEC Zwolle wordt.

Koopwaar in de etalage

René de Heer is wethouder Economische Zaken in Zwolle. Daar weten ze als stadsbestuur hoe je je koopwaar in de etalage zet. Zijn filmpje over de Overijssels economie, sociale cohesie en vrije tijd maakte zijn verhaal nog visueler. Zwolle heeft uitvoerig onderzocht wat ondernemers willen en speelt daar op in. ?We volgen daarbij vooral de natuurlijke lijnen en richtingen van de mens.?

Tot slot mocht wethouder Financiën van Dronten, Ton van Amerongen, zijn presentatie houden. Een helder verhaal, waarin direct werd gedeeld dat de gemeente haar huishoudboekje op orde heeft. De wethouder kreeg daarna een aantal prangende vragen over ?wat de gemeente doet voor start ups en gevestigde ondernemers'.

Van Amerongen probeerde de vragen zo goed mogelijk te beantwoorden, maar miste zijn collega Dirk Minne Vis die verhinderd was. Gelukkig was de voorzitter van de SEA groep, Liane Wolfert, aanwezig. Zij gaf kort en krachtig een pitch weg over de komende Ondernemersacademie ?Ondernemers, spreek u uit' op 29 september in de Meerpaal.

Goed gekozen sprekers

Na afloop bleven veel mensen hangen om bij te praten en te netwerken. Een aantal ondernemers vuurde alsnog vragen af op de sprekers of ging met elkaar in discussie over de inhoud van de lezingen. De reacties waren ontzettend positief: ?goed gekozen sprekers', ?mooie inhoudelijke tegenstellingen', ?dit roept discussie op en dat is goed'.

Lions Club Flevoland, CAH Vilentum, sprekers, avondvoorzitter Hester Vroegop en publiek, bedankt voor een interessante avond die stof op deed waaien. Ik zeg, volgend jaar weer?

Het Ondernemerssymposium is gehouden op 17 september 2015.