ASVD korfbal staat nog steeds met lege handen

DRONTEN ? In de vierde wedstrijd van het seizoen moest ASVD opnieuw de punten laten aan de tegenstander: Antilopen uit Leusden won met 21-18. ASVD speelde best aardig, maar een periode van tien zwakke minuten gelijk na rust zorgde voor een plichtmatige tweede helft.

Na een weifelend begin kwam ASVD/KWOOT goed in de wedstrijd en wist het zelfs even op voorsprong te komen. Dat kon men echter net niet vasthouden tot de rust: 9-8.

Desastreuze minuten

Toen braken 10 desastreuze minuten aan voor de Drontenaren. Antilopen liep in no-time uit naar 16-8. Trainer Wilbert Leendertse baalde daar gigantisch van: ,,Omdat we nog wel wat tegen kwaliteitsverschil aanlopen verbruiken we veel energie om de tegenstander het hoofd te bieden.''

,,Toch zal een dergelijk zwakke fase er uit moeten om punten te gaan pakken. Dat kan ook, want na deze periode bleven we de moed er in houden en kwamen we wel weer terug in de wedstrijd. Daarvoor verdient het team een compliment'', aldus Leendertse. De 21-18 eindstand geeft aan dat ASVD/KWOOT mogelijkheden heeft om wedstrijden wel in winst om te zetten.

Voor het Drontense team scoorden: Vincent van Bussel 8x, Johanneke Kievit 3x, Lisa Kouwenberg en Thijmen Sipkens 2x, Hilco Blokzijl, Ingrid de Boer en Alex Toes 1x.

Komende zaterdag speelt ASVD/KWOOT wederom een uitwedstrijd. Niet ver, want de reis gaat naar Kampen voor de derby tegen Wit Blauw om 15:30 uur.