Kinderen maken spelenderwijs kennis met verkeer
Kinderen maken spelenderwijs kennis met verkeer brugmedia.nl

Kinderen maken spelenderwijs kennis met verkeer

Algemeen

DRONTEN - Bij de kinderdagverblijven en peuterspeelzalen van Kinderopvang Dronten maken de kinderen deze weken spelenderwijs kennis met het verkeer. Via spelmaterialen, verkeer-vertelplaten en speelse uitleg leren de kinderen van alles over onder andere verkeerslichten, zebrapaden, stoepen en rijbaan..

Persbericht stichting Kinderopvang Dronten:

,,Op jonge leeftijd wordt de basis gelegd voor (verkeers)gedrag op latere leeftijd. Jong geleerd is oud gedaan! ?Uit de door het ROV-Oost-Nederland beschikbaar gestelde themakisten kwamen tot groot enthousiasme van de kinderen o.a. een politiepak, werkend stoplicht en veiligheidsvestjes tevoorschijn.

Er werd al ras gespeeld en geoefend. Een rood stoplicht wordt door de kinderen enorm serieus genomen tijdens het rondcrossen met hun loopfietsen op het speelplein. ?Voor de ouders wordt een bijeenkomst georganiseerd met als thema ?JONGleren in het verkeer?.

Ingrid van Berkel van het ROV-Oost-Nederland geeft dan praktische informatie aan ouders en zal filmbeelden tonen over verkeersopvoeding en verkeersveiligheid. Het ROV heeft als doelstelling jonge kinderen en ouders bewust te laten worden van de gevaren in het verkeer met als uiteindelijk doel het terugdringen van het aantal (jonge) verkeersslachtoffers.

?Bij Kinderopvang Dronten worden het hele jaar aan de hand van diverse thema's activiteiten aangeboden. Kinderen ontdekken, onderzoeken en ontwikkelen op een speelse manier. Ook wordt er aandacht besteed aan taal, bijvoorbeeld d.m.v. vertelplaten. Verkeer is één van de thema's die aandacht krijgt.''