Afbeelding

Iedereen kent Biddinghuizen, niemand weet waar Dronten ligt

Algemeen

DRONTEN - Iedereen weet door Lowlands waar Biddinghuizen ligt, maar niemand weet waar Dronten ligt. Dat zei wethouder Dirk Minne Vis vrijdag tijdens een kennismakingsbezoek aan Open Coffee Dronten, een netwerkorganisatie voor ondernemers.

Verslag Open Coffee Dronten:

,,De bezoekers van Open Coffee Dronten vrijdag 28 augustus hadden de mogelijkheid om kennis te maken met wethouder Dirk Minne Vis. De heer Vis volgde in april de heer Bleeker op als wethouder Economische Zaken van de gemeente Dronten.

Ruim dertig ondernemers kwamen naar Open Coffee Dronten om te netwerken, voor de pitches, maar zeker ook om de heer Vis te ontmoeten. De aanwezige ondernemers waren zeer nieuwsgierig en stelden ook tal van vragen over verschillende onderwerpen.

Voorafgaand aan de speech van de heer Vis gaven Mieneke van der Wekken van Passie voor mooi werk en Irene Miltenburg van BuitenVitaal een pitch. Mieneke over de nieuwe producten die zij ontwikkeld hebben, onder andere de Kunstkalender 2016 en de Kunstkaarten. Irene hield haar pitch over re-integreren en de participatiewet. Daarna was het woord aan de heer Vis.

Aanbestedingsbeleid

Het was zeker geen éénrichtingsverkeer van de heer Vis. Hij nodigde iedereen uit om vragen te stellen en tips te geven. Hier werd direct gehoor aan gegeven. Heel wat ondernemers stelden vragen en gaven tips. De onderwerpen die onder andere aan de orde kwamen hadden betrekking op het aanbestedingsbeleid, lokaal ondernemen, aantrekken van nieuwe bedrijven, de toeristische industrie, invulling bedrijventerreinen, een fysiek ondernemerspunt, enzovoort.

Dronten moet op de kaart gezet worden. Hiervoor doet hij een beroep op de ondernemers. Iedereen weet door Lowlands waar Biddinghuizen ligt, maar niemand weet waar Dronten ligt. Als het aan de heer Vis ligt weet straks iedereen waar Biddinghuizen en Dronten ligt.

Dit bracht de discussie op gang wat hij bedoelde met Dronten. De gemeente Dronten bestaat immers uit drie dorpen, Biddinghuizen, Dronten en Swifterbant, hier horen ook Ketelhaven en het buitengebied bij. Daarnaast was het uiteraard ook mogelijk om persoonlijk met de wethouder in gesprek te gaan.

In gesprek blijven

Aan het eind van zijn speech heeft hij benadrukt dat hij het belangrijk vindt om in gesprek te blijven met onder meer de ondernemers. Dit kan op vele manieren, maar zeker ook via sociale media.

De heer Vis heeft in ieder geval genoeg ambitie en erkent ook dat er nog veel te doen is.''