Hessel Hoekstra
Hessel Hoekstra Flevoruiters

Hessel Hoekstra pakt met Easter King BB tweede plaats bij NK

Sport

ERMELO - Hessel Hoekstra heeft bij de NK voor paardensporters, de hippiade in Ermelo, met zijn D-pony Easter King BB bijna weer de titel gewonnen in de klasse Z, categorie D/E. Na drie foutloze ronden en een hele snelle barragerit won hij de tweede prijs.

Verslag Flevoruiters:

Zaterdag werd met prachtig weer in Ermelo de KNHS Hippiade voor pony's verreden. Op het mooie terrein van de KNHS en met veel publiek langs de springring mocht Maud Hanse met haar C-pony Full Mountain's Mary-Lou starten in het springen klasse L. In het basisparcours sprongen zij een mooi rondje nul. Op naar de barrage waar elf ruiters om de vijf prijzen mochten strijden. Mary-Lou had er zin en ging zo hard dat Maud een wending niet meer binnendoor kon maken waardoor zij net buiten de prijzen vielen.

Met de zesde plek gingen ze wel heel tevreden naar de vrachtwagen terug.?Ook voor Djairo de Glee was het een spannende zonovergoten dat. In de eerste manche van de klasse Z bleef Djairo met zijn D-pony Kalypso ?r? van het juxschot foutloos. Daarna mochten zij als de beste combinatie van de eerste manche als laatste starten. Extra spannend voor de rest van de familie de Glee. Maar ook deze ronde sprongen Djairo en Kalypso foutloos rond. Op naar de barrage. In deze barrage bleven de balken keurig op zijn plek en mochten ze een mooie vijfde prijs in ontvangst nemen.

Met dank aan onze super coach Annie!?Noah van Tilburg en haar D-pony Quinn de L'equille kwamen op de Hippiade in de klasse M van het springen aan de start. De klasse M begon dit jaar aan het einde de van de dag dus tijd genoeg om voor te bereiden. Renate had mooie knotjes gemaakt en rond 15.00 uur op naar Ermelo. Na goede resultaten van haar voorgangers mocht Noah als laatste Flevoruiter de dag afsluiten.

Na het losrijden onder begeleiding van Annie (bedankt!) ging Noah als zeventiende de ring in. Met een mooi foutloos parcours plaatste Noah zich als vijfde voor de barrage. Quinn lekker in de schaduw gezet en hierop wachten. In de barrage een scherpe tijd maar helaas een foutje op hindernis 3a. Toch was deze prestatie goed voor een mooie zevende plaats. Een ereronde voor het publiek en een mooi rozet als aandenken.

Alle Flevoruiters gefeliciteerd met het meedoen en de resultaten. Nog een paar SGW-wedstrijden en dan begint het indoorseizoen al weer.

?Hessel Hoekstra sprong met zijn D-pony Easter King BB zaterdag mee in de klasse Z. Bijna had hij weer de titel in de Z cat D/E op zak maar hij was dit jaar net iets te langzaam. Na drie foutloze ronden en een hele snelle barragerit won hij de tweede prijs en werd als reservekampioen gehuldigd. Heel blij met dit reservekampioenschap en een hele gezellige dag met veel Flevoruitersupporters.

Alieke Leenders en Renate van Ittersum reden woensdagavond 26 augustus dressuur in Wezep. Alieke kwam met haar paard Flevo All de ring in voor twee proeven in de klasse L2. Met 193 punten won deze combinatie in de eerste proef een derde prijs en in de tweede proeven reden zij naar het mooie puntentotaal van 192 toe. Voor Renate en haar paard Giovanni waren er in de klasse B met 194 punten en 201 punten een vierde en een derde prijs.

Ellen van Arendonk ging zaterdag dressuurrijden bij de LR Rijden is Kunst in Zwolle. Met haar paard Edelweiss won zij in de klasse M2, die in handicap met de klasse M1 werd verreden, met 184 punten en 207 punten een derde en een eerste prijs.
Monique Schurer kwam zondag met haar paard PCD Chanel bij Stal Groenendaal in Bunschoten voor twee proeven in de klasse Z2 de ring in. Met 211 punten en 219 punten won deze combinatie tweemaal de tweede prijs.

Sylvia van der Weele kwam zondag met haar paard Anjes Trojka Dml bij X-tern in Lelystad de ring voor twee proeven in de klasse Z1. Deze combinatie zette daar een super prestatie neer. Met 205 punten en 210 punten wonnen zij tweemaal het oranje lint.

Na drie maanden trainen onder leiding van Monique Schurer was het voor Amber Poort en haar paard Gloridee DBI zondag dan echt zover dat zij hun voor het eerst op een wedstrijd van start gingen. Voor Gloridee was het de eerste keer dus dat was spannend. Het werd een droomdebuut. Twee keer de eerste prijs met 204 en 195 punten.?

Cynthia Huijgen kwam met haar paard Maalwater's Paris in Lelystad voor de eerste keer van start in de klasse L2. Nog weer een Flevoruiters met een super debuut want met 206 punten en 201 punten wonnen zij tweemaal de eerste prijs. Maar er waren voor Cynthia in Lelystad nog meer prijzen. Met haar paard Bonita won zij ook in de klasse L2 met 192 en 187 tweemaal de tweede prijs.

Zondag 30 augustus werd er gesprongen bij de RV de Hearst in Zwolle. Voor Susan Lammerts en haar D-pony Tarzan hun debuut in de klasse M. Met twee foutloze ronden wonnen zij deze klasse. Een super debuut in de klasse M!?Ook Annick Maas was succesvol in Zwolle. Al moesten zij wel haasten. Het programma was een uur ingelopen maar Annick bleef relaxed. In twee foutloze ronden reed zij haar E-pony Antygo in de klasse L naar de derde plek toe.

Babette Hanse heeft de smaak van het springen te pakken. Zondag moest zij, na een lange dag Hippiade, al weer vroeg haar bedje uit want er moest met Snoopy gesprongen worden. Babette en Snoopy reden in de klasse B twee hele mooie foutloze ronden en mochten met de tweede prijs de ring weer verlaten.

Daniel Haver en Leida Naber gingen zondag samen op wedstrijd bij Johan Laseur in Soest. De klasse L van de categorie C, D en E pony's werd samengevoegd waardoor er ruim veertig starts waren. Daniel en zijn C-pony Hiawatha gingen twee keer foutloos rond. Dat leverde een dertiende en een achtstee plaats op. Daarna was Leida aan de beurt die met haar D-pony Satie in het eerste parcours foutloos en supersnel was. Een mooie derde prijs voor Leida en Satie. In het tweede parcours had deze combinatie helaas een balk op de dubbel sprong, maar werden ze door een snelle tijd zelfs nog zestiende. Daniel en Leida mochten allebei ereronde rijden en kunnen terugkijken op een geslaagde dag!

Uitslagen Flevoruiters

Hippiade op 29 augustus in Ermelo

Hessel Hoekstra - D-pony Easter King BB - springen klasse Z - 2de prijs - Reservekampioen van Nederland in de klasse Z categorie D/E
Djairo de Glee - D-pony Kalypso ?r? van het Juxschot - springen klasse Z - 5de prijs
Noah van Tilburg - D-pony Quinn de L'eguille - springen klasse M - 7de prijs

Wedstrijd op woensdag 26 augustus in Wezep
Alieke Leenders - paard Flevo All - dressuur klasse L2 - 3de prijs
Renate van Ittersum - paard Giovanni - dressuur klasse B - 4de en 3de prijs

Wedstrijd op zaterdag 29 augustus in Zwolle
Ellen van Arendonk - paard Edelweiss - dressuur klasse M2 - 3de en 1ste prijs

Wedstrijd op zondag 30 augustus in Zwolle
Susan Lammerts - D-pony Tarzan - springen klasse M - 1ste prijs
Annick Maas - E-pony Antygo - springen klasse L - 3de prijs

Wedstrijd op zondag 30 augustus in Bunschoten
Monique Schurer - paard PCD Chanel - dressuur klasse Z2 - 2de en 2de prijs

Wedstrijd op zondag 30 augustus in Lelystad
Sylvia van der Weele - paard Anjes Trojka Dml - dressuur klasse Z1 - 1ste en 1ste prijs
Amber Poort - paard Gloridee DBI - dressuur klasse B - 1ste en 1ste prijs
Cynthia Huijgen - paard Maalwater's Paris - dressuur klasse L2 - 1ste en 1ste prijs
Cynthia Huijgen - paard Bonita - dressuur klasse L2 - 2de en 2de prijs

Wedstrijd op zondag 30 augustus in Soest
Babette Hanse - B-pony Snoopy - springen klasse B - 2de prijs
Daniel Haver - C-pony Hiawatha - springen klasse L - 8ste prijs
Leida Naber - D-pony Satie - springen klasse L - 3de prijs