Afbeelding

Van der Slot en Vellema kijken uit naar de derby met ASVD

Sport

DRONTEN/KAMPEN - Vincent van der Slot en Machiel Vellema wonen in Dronten en hebben met z'n tweeën het korfbalteam van Wit-Blauw uit Kampen onder hun hoede. Dit weekeinde begint voor hen de competitie, waarin ze op 26 september hun oude liefde ASVD ontmoeten.

Sportverslaggever Gerard Meijeringh schreef voor weekblad De Brug onderstaand artikel:

KAMPEN ? In de zoektocht naar een nieuwe hoofdtrainer slaagde Wit-Blauw erin om eindelijk eens iemand van buitenaf vast te leggen. Het werden er uiteindelijk zelfs twee. Het duo Vincent van der Slot en Machiel Vellema werken naar eigen zeggen op basis van gelijkheid, waarbij de eindverantwoordelijkheid ligt bij eerstgenoemde.

Ze leerden elkaar kennen bij ASVD. ?Bij de C1 is Vincent mijn trainer geweest?, zegt Vellema. Beiden speelden samen en er ontstond een vriendschap. Ook deden ze samen de cursus. Bij Wit-Blauw vullen ze elkaar goed aan. ?Wij zijn tegenpolen. Bovendien is Machiel goed in video-analyses?, aldus Van der Slot.

Duitse nationale team

Met Vincent van der Slot heeft Wit-Blauw een bekende naam binnengehaald. Hij is assistent-trainer bij het Duitse nationale team. Het bood Wit-Blauw de kans om zaterdag tegen een Duitse ploeg te oefenen. Pegasus, landskampioen en bekerkampioen van Duitsland, was te gast. Denk nou niet dat Wit-Blauw het moeiljk kreeg tegen de Duitse topclub (23-9). In Duitsland is het korfbal nog volop in ontwikkeling.

?Maar er waren verzachtende omstandigheden?, aldus Van der Slot. ?Pegasus miste drie basisdames en twee basisheren. Vooral bij de meiden was dat moeilijk op te vangen.?

Nieuwe impulsen

Van der Slot wil samen met Vellema een nieuwe start maken met Wit-Blauw. ?Dat vraagt om nieuwe impulsen. Langzaam komt het besef bij de spelers waar we mee bezig zijn. Tegen Pegasus zag je het resultaat.? De twee willen vooral dat de spelers oplossingsgericht gaan denken.

?Ze moeten zich ervan bewust worden waarom ze iets doen en beter worden in het zelf bedenken van oplossingen?, aldus Vellema. Kortom: de trainers willen niet alles voorkauwen en geven veel verantwoordelijkheid aan de spelers. Deze aanpak vergt tijd. Daarom waren de twee nieuwe trainers blij met het ?sterke' optreden van Wit-Blauw tegen Pegasus.