Raad kiest tussen enquête van DeDrontenaar of nieuwe enquête
Raad kiest tussen enquête van DeDrontenaar of nieuwe enquête brugmedia.nl

Raad kiest tussen enquête van DeDrontenaar of nieuwe enquête

Algemeen

DRONTEN - Tijdens een speciale Redeplein-vergadering gaat de gemeenteraad zich op donderdag 3 september buigen over de vraag of er door het bureau I&O Research een nieuwe bewonersenquête moet worden gehouden over het Redeplein. De raad kan ook genoegen nemen met de resultaten van De Grote Redeplein Enquête van DeDrontenaar.nl.

De gemeenteraad zou vlak voor het zomerreces gaan praten over het Redeplein, maar daar stak de fractie van Leefbaar Dronten een stokje voor. Uiteindelijk werd besloten dat er eerst een enquête onder de bevolking komt, voordat er beslissingen worden genomen.

B en W kregen de opdracht om na de zomer met een voorstel voor zo'n steekproef te komen. De redactie van DeDrontenaar.nl gebruikte de tussenliggende periode voor het houden van een 'eigen' enquête.

Meerwaarde

I&O Research heeft inmiddels een concept-vragenlijst en een ontwerp enquêteproces opgesteld. B en W vragen aan de gemeenteraad of zo'n nieuwe enquête nog voldoende meerwaarde heeft ten opzichte van De Grote Redeplein Enquête.

Daarbij wordt erop gewezen dat de de enquête van I&O Research tien weken duurt en dat er een prijskaartje van 13.350 euro aan hangt.