Afbeelding

Nauwelijks ongevallen en dus geen fietspad langs de Educalaan

Algemeen

DRONTEN - Als het aan B en W ligt komt er géén fietspad langs de Educalaan. Wel wil het college twee andere maatregelen nemen om de verkeersveiligheid voor fietsers te verbeteren.

,,Het aantal ongevallen op de Educalaan is minimaal en geen aanleiding voor een aanpassing'', schrijft het college. Bovendien zou een fietspad ten koste gaan van circa 70 parkeerplaatsen: ,,Juist op de lokaties waar de behoefte aan parkeerplaatsen het grootst is.''

Subjectieve verkeersonveiligheid

Volgens het college is er op de Educalaan sprake van 'subjectieve verkeersonveiligheid' en geen objectieve. Ook de politie heeft de gemeente geadviseerd geen fietspad aan te leggen.

Hockeyvader Gert Talens had de problemen voor fietsers in februari aangekaart tegenover de gemeenteraad. Hij kreeg steun vanuit de raad en kreeg van wethouder Hans Engelvaart de toezegging dat de gemeente zou kijken naar de veiligheid van met name jonge fietsers.

Fietsdoorsteken en fietsstroken

Het college stelt nu voor om twee aparte fietsdoorsteken aan te leggen: vanaf fietspad De West naar de atletiek/tennis en vanaf de Watersportkade naar de hockey. Deze maatregel kost 60.000 euro.

De aanleg van een volwaardig fietspad (225.000 euro) of fietsstroken (100.000 euro) wordt afgeraden.