Politie is met zowel Frank Patat als mogelijke slachtoffers in gesprek
Politie is met zowel Frank Patat als mogelijke slachtoffers in gesprek brugmedia.nl

Politie is met zowel Frank Patat als mogelijke slachtoffers in gesprek

112

DRONTEN - ,,Wij weten van dit conflict en we zijn met beide partijen in gesprek’’, zegt een woordvoerder van de politie over de beschuldigingen dat Frank van Flierenburg zich schuldig zou hebben gemaakt aan seksuele intimidatie.

Frank van Flierenburg, ook wel ‘Frank Patat’ genoemd, leefde al enige tijd in onmin met een werkneemster (voornaam: Ivana). Zij werkte in zijn snackkar op de dijk bij Biddinghuizen. Eergisteren nam Ivana via Whatsapp ontslag. Frank Patat reageerde op deze mededeling met een grove scheldkanonnade.

Seksuele intimidatie

De ex-werkneemster antwoordde op haar beurt met een Facebookbericht, waarin ze Frank Patat beschuldigde van onderbetaling, achterstallige betalingen, slechte werkomstandigheden en seksuele intimidatie.

Het bericht is inmiddels meer dan 1.200 keer gedeeld, werd overgenomen door Dumpert en er volgden vele tientallen reacties op zowel Facebook als Dumpert. In sommige van die reacties melden andere dames dat ze ook door Frank Patat zijn lastiggevallen. Zij schrijven dat de politie op de hoogte is, maar niets onderneemt.

Geen aangifte

De woordvoerder van de politie zegt in een reactie dat er in het verleden nooit aangifte is gedaan: ,,Er staat over dit conflict niets in ons systeem.’’

Na de escalatie van gisteren en eergisteren houdt de politie zich wel met het conflict bezig. ,,Maar ook nu is er tot nu toe door niemand aangifte gedaan’’, aldus de politie.

Frank Patat

Afbeelding
Oefening op IJsselmeer: Brand op schip bij Windplan Blauw, man overboord 21 uur geleden
De vorige editie van 'De Staat van Flevoland'.
Wat is er donderdag te doen? Gelukscarrousel, Staat van Flevoland, gemeenteraad 21 uur geleden
Versoepeling voor fruittelers.
Nieuwe regels in Dronten: Fruittelers mogen kamertjes arbeidsmigranten halveren 22 uur geleden