Hennepplantage in Swifterbant - Buurman wist van niets

112

SWIFTERBANT - De buurman kijkt geamuseerd naar alles wat er gebeurt rond het pand aan De Kolk 87. De politie is er bezig een hennepplantage te ontmantelen en het stinkt er een uur in de wind. ,,Of ik iets gezien had? Nee, ik wist van niets. Maar ik ben hier ook niet alle dagen aanwezig, hoor.''

,,Tot en met december was er een autobedrijf gevestigd. Daarna heb ik er tot maart regelmatig wat deurwaarders enzo zien rondlopen. En sindsdien zag je af en toe wat mensen, maar mij is nooit wat bijzonders opgevallen'', zegt de buurman. Zijn naam ziet hij liever niet vermeld: ,,Dat voegt niets toe.''

De buurman is blij dat de politie hard ingrijpt bij hennepplantages. De politie meldt echter dat er (nog) geen verdachten zijn aangehouden.

Een middelgrote plantage

De politie maakte aanvankelijk bekend dat er in het pand aan De Kolk 630 hennepplanten waren aangetroffen. Bij de ontmanteling bleken het er ruim 700 te zijn. Daarmee gaat het om een middelgrote hennepplantage.

De plantjes stonden niet in de grote bedrijfsruimte (162 vierkante meter) van het voormalige garagepand, maar in de keuken en op het zoldertje.

Te koop

Het voormalige bedrijfspand van Autobedrijf De Kolk staat op Funda en is voor 185.000 euro te koop bij VSO Makelaars & Taxateurs. Achter de ramen staan borden 'te koop' van Flevotaxaties uit Dronten.