Patrick Posthuma
Patrick Posthuma ©maartenheijenk.nl

Swift'64 doet qua veldspel niets onder voor eersteklasser KHC

Sport

KAMPEN - De gezichten stonden op tevreden bij Swift'64 na de eerste oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De vierdeklasser was qua veldspel minstens de gelijke van het drie klassen hoger spelende KHC. En daarom was het sneu dat het drie minuten voor tijd toch nog 2-1 werd.

De ploeg uit Swifterbant trad zo goed als compleet aan in Kampen en keek in de beginfase nog een beetje op tegen de eersteklasser. Dat leidde na een kwartier tot de 1-0. Vanaf dat moment was Swift'64 gelijkwaardig aan KHC en werd er achterin niets weggegeven.

Danny de Jonge

Na rust had Swift zelfs het beste van het spel. In de 66e minuut werd de bal keurig klaargelegd voor Danny de Jonge, die onberispelijk uithaalde: 1-1. In de periode daarna kregen de gasten de overhand en had het zomaar 1-2 kunnen worden.

In plaats daarvan werd het na onnodig balverlies 2-1. Keeper Menno Seinen kon twee keer redden, maar toen de bal voor de derde keer voor de voeten van de KHC-spits belandde, was het alsnog raak.

Een mooi potje

,,Een mooi potje'', concludeerde trainer Patrick Posthuma ondanks de nederlaag, ,,Over negentig minuten waren wij voetballend misschien wel de betere ploeg. Je geeft niets weg, dus wat dat betreft ben ik tevreden.''

De oefenmeester plaatste ook meteen een kanttekening: ,,Met alleen leuk voetbal red je het niet. Dat hebben we vorig seizoen ook gedaan en uiteindelijk zijn we vijfde geworden en spelen we nog steeds vierde klasse.'' Posthuma hoopt dan ook dat zijn in de breedte versterkte selectie dit seizoen meer stootkracht zal tonen.





Zie ook:
- Voetbalarchief van DeDrontenaar.nl.
- Voetbalprogramma.