Vijf Flevoscouts uit Dronten naar wereldjamboree in Japan
Vijf Flevoscouts uit Dronten naar wereldjamboree in Japan brugmedia.nl

Vijf Flevoscouts uit Dronten naar wereldjamboree in Japan

Algemeen

DRONTEN - Jeroen Dam, Tom Leeuwis, Rachel Hartemink, Rintje en Lennard Schmit van de Flevoscouts uit Dronten vertrekken volgende week naar Japan voor de wereldjamboree.

Persbericht Scouting Nederland:

Op maandag 20 en dinsdag 21 juli vertrekken ruim duizend Nederlandse scouts naar Japan voor de Wereld Jamboree, het grootste internationale Scoutingkamp ter wereld dat eens in de vier jaar in een ander land wordt georganiseerd waar ruim 30.000 scouts uit 150 verschillende landen samen komen. Van de Flevoscouts uit Dronten gaan er vijf scouts naar Japan: Jeroen Dam, Tom Leeuwis, Rintje & Lennard Schmit en Rachel Hartemink.

Alle scouts die naar Japan afreizen zijn opgedeeld in troepen. Maar liefst negentien troepen vertrekken naar Japan. Jeroen, Tom, Rintje, Lennard en Rachel hebben zich goed voorbereid op deze reis en kunnen niet wachten om daadwerkelijk te vertrekken. In een troep zitten ongeveer 36 jeugddeelnemers en 4 stafleden, met scouts uit heel Nederland.

Het Nederlands contingent wordt ondersteund door de contingentstaf. Zij zorgen voor de organisatie van onder andere materiaal, programma, gezondheid, transport en communicatie. Daarnaast gaat er nog een grote groep jongvolwassen scouts mee, die zich in Japan inzetten als lid van het International Service Team (IST) om de Japanse organisatie te ondersteunen.

Wereld Jamboree

In 1937 en 1995 werd de Wereld Jamboree in Nederland georganiseerd, in 1995 in de gemeente Dronten. In 2015 organiseert Japan de Wereld Jamboree van 28 juli t/m 8 augustus.

Tijdens een Wereld Jamboree kamperen scouts uit de hele wereld op hetzelfde terrein, leren ze elkaar kennen en ervaren ze de cultuurverschillen. Samen met een voor- of nareis door het gastland maakt dit alles het tot een onvergetelijke ervaring voor jeugddeelnemers.