Afbeelding
©maartenheijenk.nl

Drontenaren zijn musical-, toneel- en dansliefhebbers

Cultuur

DRONTEN - Als het gaat om cultuur is de bioscoop het meest populair onder de inwoners van de gemeente Dronten. In vergelijking met de rest van het land is echter vooral de belangstelling voor musicals, toneelvoorstellingen en ballet-/dansvoorstellingen opvallend.

Toerisme Flevoland heeft samen met de provincie onderzoek gedaan naar de recreatieve wensen en voorkeuren van de inwoners van Flevoland. In het rapport 'Bewonersanalyse Flevolandse gemeenten' zijn ook cijfers over cultuurbezoek verwerkt.

Ballet of dans

Landelijk gaat slechts 5% van de mensen af en toe naar een ballet- of dansvoorstelling. In Dronten ligt dat op 9%. Andere uitschieters in de gemeente Dronten zijn musicals (landelijk 21%, Dronten 30%) en toneel (landelijk 13%, Dronten 17%).

Daar tegenover staat een opvallend laag percentage galerie- of atelierbezoekers (landelijk 6%, Dronten 2%). Ook concertbezoek is onder de Drontenaren niet zo in trek: jazz, pop, blues en rock landelijk 20% en Dronten 15%; klassiek, opera en operette landelijk 7%, Dronten 5%.

Bioscoop

Zoals gemeld zijn de bioscoop of het filmhuis in Dronten het meest geliefd. Het percentage ligt echter aanzienlijk lager dan in de rest van Nederland: landelijk 42%, Dronten 36%.